"Latvijas dzelzceļa" padomi paplašinās līdz pieciem cilvēkiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle / LETA

Ņemot vērā valdības deklarācijā noteiktos uzdevumus attiecībā uz AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) biznesa modeļa un investīciju programmas izvērtēšanu, uzņēmuma padome tiks paplašināta no trim līdz pieciem locekļiem, aģentūru LETA informēja satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece Aļona Zandere.

Patlaban padomē darbojas trīs cilvēki - priekšsēdētājs Jānis Lange un tās locekļi Aigars Laizāns un Andris Maldups. Padomi plānots paplašināt līdz pieciem cilvēkiem, papildinot to ar diviem padomes locekļiem, kas tiks izvēlēti konkursa kārtībā.

"Padomi nepieciešamas paplašināt ar pieredzējušiem profesionāļiem, kas stiprinās tās kapacitāti izvērtēt lietas pēc būtības, īpaši ņemot vērā LDz komplicēto struktūru," norāda satiksmes ministrs.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības - AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums SIA "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums SIA "LDz Loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu