Jaunie Latvijas dizaineri piedalīsies Ziemeļvalstu mēbeļu un gaismas ķermeņu mesē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Latvijas Mākslas akadēmija

Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studenti jau vienpadsmito reizi piedalās Stokholmas mēbeļu gadatirgū – lielākajā Ziemeļvalstu mēbeļu un gaismas ķermeņu mesē, kas norisinās no 5. līdz 9. februārim.

Ar Stokholmas mēbeļu meses stenda konceptu un izstrādātajiem dizaina produktiem LMA studenti pievērš mēbeļu ražotāju uzmanību faktam, ka sabiedrība noveco. Senioriem ir vajadzīgi īpaši pielāgoti produkti, kuri uzlabotu ikdienas dzīves kvalitāti un novērstu gan fizisku, gan emocionālu diskomfortu. Dizaineri kopā ar ražotājiem var palīdzēt senioriem atgūt gadu gaitā zaudēto spēku un iedot viņiem Superspēku.

Stenda izveidošanā starptautiska projekta “BaltSe@nioR ietvaros sadarbojušās trīs augstskolas – Latvijas Mākslas akadēmija, Poznaņas Dabaszinātņu universitāte un Tallinas Tehnoloģiju universitāte.

Izstādes koncepts tapa starptautiskās studentu radošās darbnīcas laikā Rīgā pagājušā gada novembrī.

LMA stenda autori ir Funkcionālā dizaina apakšnozares studenti Līva Elza Harkeviča, Ralfs Čiekurs, Rūta Kristena Bukava, Beatrise Lasmane, Juta Rukuta, Līva Graubiņa, Laura Skulme, Tatjana Rižkova Dizaina nodaļas pasniedzēju Ilzes Kundziņas un Mareka Birznieka vadībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu