Liels ugunsgrēks Parīzes centrā: desmit bojāgājušie, daudz ievainoto

Aizdomas, ka ugunsgrēks izraisīts tīšuprāt
TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Desmit cilvēki gājuši bojā ugunsgrēkā, kas pirmdienas naktī izcēlās daudzstāvu dzīvojamajā ēkā Parīzē, bet vēl vairāk nekā 30 cilvēki guvuši savainojumus, ziņo raidorganizācija BBC. Iespējams, ugunsgrēks izraisīts tīšuprāt.

(Papildināta ziņa.)

Viena cietušā stāvoklis ir kritisks.

Tik liels bojāgājušo skaits ugunsgrēkos Parīzē nav pieredzēts kopš 2005.gada

"Kad mēs ieradāmies, mūsu priekšā bija apokaliptiska aina. Daudzi cilvēki, izkārušies pa logiem, sauca palīgā," norāda ugunsdzēsības dienesta preses pārstāvis.

Ugunsnelaimes cēlonis nav zināms. Pirmdienas naktī uguns sāka izplatīties pa stāviem. Bēgot no liesmām un dūmiem, vairāki iedzīvotāji patvērās uz tuvējo māju jumtiem. Apmēram 50 cilvēki tika izglābti ar kāpņu palīdzību.

Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās apmēram 250 ugunsdzēsēju. Ievainoto vidū ir  seši ugunsdzēsēji.

Prokuratūra pieļauj iespēju, ka ugunsgrēks izraisīts tīšuprāt. Policija kā aizdomās turamo aizturējusi kādu 40 gadus vecu sievieti.

Kamēr ēku plosīja liesmas, sieviete redzēta, cenšoties tās tuvumā aizdedzināt automašīnu. Aizdomās turētā iedzērusi un savas darbības skaidroja ar konfliktu, kas izcēlies starp viņu un kaimiņu. Sieviete dzīvo ugunsnelaimi pieredzējušajā mājā.

Ugunsgrēks izcēlies ap plkst.1 naktī, un tikai pēc piecām stundām ugunsdzēsējiem izdevis liesmas savaldīt.

Drošības apsvērumu dēļ iedzīvotāji evakuēti arī no apkārt esošajām ēkām, kas atrodas lepnā rajonā netālu no Eifeļa torņa.

Parīzes mērs Anna Idalgo upuru tuviniekiem izteikusi līdzjūtību un pati devās uz negadījuma vietu.

Parīzes domē plkst.11 (pēc vietējā laika, plkst.12 pēc Latvijas laika) notika klusuma brīdis, godinot upurus.

2005.gada ugunsgrēkā, kas Parīzes 13.rajonā izraisījās ļaunprātīgas dedzināšanas rezultātā, dzīvību zaudēja 17 cilvēki, arī 14 bērni.

Pagājušajā mēnesī 9.rajonā, Parīzes centrā, spēcīgā gāzes eksplozijā dzīvību zaudēja četri cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu