Augulis: "Pasažieru vilciena" elektrovilcienu iepirkumu kavē vienīgi konkurentu cīņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zanda Seņkova/LETA

Tikmēr opozīcijas deputāts Vilnis Ķirsis (JV) pauž aizdomas, ka notiekot mēģinājums izmantot Rīgas pilsētas pašvaldības administratīvos resursus, lai ietekmētu sabiedrisko domu un 9.februārī Rātslaukumā organizētu partijas "Saskaņa" mītiņu, kurā tiks pausts atbalsts Rīgas domes priekšsēdētājam Ušakovam "ar mērķi novērst sabiedrības uzmanību no fakta, ka tieši Ušakovs ir vainīgs pie sistemātiskās korupcijas SIA "Rīgas satiksme"".

"Ir pamats uzskatīt, ka, līdzīgi kā 2013.gada 3.decembrī pēc Zolitūdes traģēdijas partijas "Saskaņa" organizētajā mītiņā Ušakova atbalstam, kurā tika piespiesti piedalīties Rīgas domes struktūru un kapitālsabiedrību (SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", SIA "Rīgas satiksme" u.c.) darbinieki, arī šoreiz tiek mobilizēti visi iespējamie līdzekļi, izmantojot Rīgas pašvaldības administratīvos resursus, lai radītu ilūziju par nedalītu atbalstu esošajai korumpētajai vadībai un Kremļa kanālos atstātu iespaidu par "latviešu nacionālistu un amerikāņu aģentu" nežēlastībā kritušo Rīgas mēru," teikts Ķirša paziņojumā.

Ķirša skatījumā, par šādu mērķi liecinot apstāklis, ka šo mītiņu reklamē SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" tā apsaimniekoto māju liftos, Rīgas domes subsidētajos medijos un partijas "Saskaņa" aktīvistu, kas ieņem amatus Rīgas pilsētas kapitālsabiedrībās, sociālajos tīklos. "Nebūšu pārsteigts, ja izrādīsies, ka šī mītiņa organizēšanai un popularizēšanai tiek izmantoti ne tikai Rīgas pašvaldības administratīvie resursi, bet arī Rēzeknes un Daugavpils pilsētu administratīvie resursi, jo šo pilsētu mēri pārstāv partiju "Saskaņa" un ir publiski aicinājuši iedzīvotājus apmeklēt šo pasākumu. Nevar izslēgt, ka no šīm pilsētām speciāli tiks organizēts pašvaldības transports uz mītiņu Rīgā," vēsta Ķirsis.

Ķirsis par savām aizdomām nosūtījis iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam Jēkabam Straumem.

Aizvadītajā nedēļā Rīgas domi atkārtoti "sašūpoja" korupcijas skandāls pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme". Veicot procesuālās darbības, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veica kratīšanu Rīgas mēra kabinetā un dzīvesvietā.

Ušakovs pēc kratīšanām no amata atkāpties negrasās, jo viņam nekāds statuss šajā procesā piemērots neesot un viņš neesot veicis nekādas nelikumīgas darbības. "Saskaņa" paudusi viedokli, ka notikušās kratīšanas esot politiska izrēķināšanās.

Tikmēr opozīcija jau iesniegusi pieprasījumu par domes ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai atkārtoti rosinātu Ušakova nomaiņu Rīgas mēra amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu