PTAC: "Cityparks Latvija" ir pienākums ievērot PTAC lēmumu arī pēc tā pārsūdzēšanas tiesā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Autostāvvietu operatoram SIA "Cityparks Latvija" arī pēc Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) lēmuma pārsūdzēšanas tiesā ir pienākums izpildīt tai noteikto tiesisko pienākumu - nepiemērot tiesību aktiem neatbilstošus līgumsodus un atcelt jau piemērotos, aģentūru LETA informēja PTAC Santa Zarāne.

PTAC ir saņēmis informāciju, ka "Cityparks Latvija" tiesā ir pārsūdzējusi PTAC 2018.gada lēmumu, ar kuru tai aizliegts patērētājiem piedāvāt un piemērot netaisnīgus līguma noteikumus par līgumsodu.

Līdz ar to "Cityparks Latvija" ir aizliegts piemērot nesamērīgu un tiesību aktiem neatbilstošu līgumsodu, bet, ja šāds līgumsods ir piemērots, tad tas ir atceļams pilnībā. Vienlaikus "Cityparks Latvija" ir noteikts pienākums atbilstošā veidā risināt patērētāju sūdzības, kā arī patērētājiem nodrošināt pietiekošu laiku, lai varētu iepazīties ar autostāvvietas noteikumiem un izpildīt to prasības, piemēram, veikt reģistrāciju elektroniskajā ierīcē.

Papildus minētajam PTAC ir saņēmis informāciju, ka "Cityparks Latvija" atsaka tās piemēroto līgumsodu atcelšanu patērētājiem, pamatojot to ar apstākli, ka PTAC lēmumam nepiekrīt un to ir pārsūdzējuši.

PTAC vērš uzmanību, ka, pat neskatoties uz to, ka PTAC lēmums ir pārsūdzēts, "Cityparks Latvija" ir pienākums izpildīt tai noteikto tiesisko pienākumu, be uzņēmuma atteikšanās atcelt patērētājam piemēroto nesamērīgo līgumsodu, ir vērtējama gan kā patērētāju sūdzību neatbilstoša skatīšana, gan kopumā kā PTAC lēmuma nepildīšana.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka PTAC par negodīgu komercpraksi 2018.gada nogalē piemēroja 50 000 eiro sodu "Cityparks Latvija".

Centrā pavēstīja, ka no 2017.gada 1.janvāra līdz 2018.gada 28.novembrim PTAC vērsušies 428 patērētāji ar sūdzībām saistībā ar "Cityparks Latvija" rīcību, patērētājiem piemērojot līgumsodus par neatbilstošu autostāvvietas pakalpojumu izmantošanu.

PTAC atzina "Cityparks Latvija" īstenoto komercpraksi par negodīgu, jo patērētājiem piedāvāti vai piemēroti normatīviem neatbilstoši un netaisnīgi līguma noteikumi par līgumsodu, nav nodrošināta patērētāju interesēm atbilstoša sūdzību izskatīšana pēc būtības, kā arī nav nodrošināts pietiekams laiks iepazīties ar līguma noteikumiem un izpildīt tajos paredzētās darbības.

Savukārt "Cityparks Latvija" PTAC lēmumu pārsūdzēja Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Cityparks Latvija" pārstāvji norādīja, ka PTAC lēmums ir prettiesisks, tendenciozs, faktiskiem apstākļiem neatbilstošs un pārkāpj PTAC pilnvaras, kā arī rada nepareizu priekšstatu par uzņēmumu un tā komercpraksi. "Cityparks Latvija" prasībā tiesai lūdz pilnībā atcelt lēmumu, jo nepiekrīt ne uzliktajai soda naudai, ne arī komercpraksei noteiktajiem ierobežojumiem.

"Nepārsūdzēt PTAC lēmumu, nozīmē piekrist šajā lēmumā norādītajam. Tas arī nozīmē samierināties ar PTAC nepamatoti noteiktajām sankcijām. Mēs kategoriski iebilstam pret PTAC lēmumu, tāpēc esam spiesti vērsties tiesā, lai aizsargātu savas tiesības," pauda "Cityparks Latvija" pārstāvji.

"Cityparks Latvija" reģistrēta 2013.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 93 000 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Kompānijas kapitālā pa 30% pieder trim Igaunijas uzņēmumiem - "Alvarium", "Lectum Invest" un "Osauhing Toystor", bet 10% pieder Mārim Priedniekam. 2017.gadā kompānijas apgrozījums bija 837 912 eiro, bet peļņa - 116 136 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu