No "Sukhoi SuperJet" atteikusies vienīgā aviokompānija Eiropā, kas izmantojusi krievu lidmašīnas (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Īrijas aviokompānija “CityJet” bija līdz šim vienīgā Eiropas lidsabiedrība, kuras flotē bija Krievijas lidmašīnu ražotāja “Sukhoi SuperJet 100” lidaparāti. Tomēr īru uzņēmums nolēmis pārtraukt šo lidmašīnu ekspluatāciju, tāpēc visas lidmašīnas tiks atdotas Krievijas uzņēmumam “Veb.rf”, vēsta “Deutsche Welle”.

Piecas no septiņām “Sukhoi” lidmašīnām joprojām atrodas Īrijā. Pēdējo reizi tās gaisā pacēlušās janvāra sākumā. Arī pašas lidsabiedrības mājaslapā atrodama informācija, ka tās flotē ir 25 “Bombardier CRJ900” un “Avro RJ85” lidmašīnas.

“CityJet” krievu lidmašīnas ieguva līzingā pirms trim gadiem. Lidmašīnas lidoja reisos sadarbībā ar beļģu aviokompāniju “Brussels Airlines”. “CityJet” pieņēma lēmumu atteikties no “Sukhoi” lidmašīnām, jo tās tehnisku problēmu dēļ ilgstoši stāvēja dīkstāvē rezerves daļu trūkuma dēļ.

Paša Krievijas lidmašīnu ražotāja pārstāvji pauda cerību, ka lidmašīnas pāries Krievijas privātās aviokompānijas “Azimut” īpašumā. Interesi par lidaparātiem izrādījusi arī slovēņu lidsabiedrība “Adria”.

Iepriekš vēstīts, ka 2015. gada nogalē izskanēja ziņas, ka arī Latvijas lidsabiedrība “airBaltic” varētu iegādāties “Sukhoi SuperJet” ražotās lidmašīnas. Vēlāk “airBaltic” iegādājās kanādiešu ražotāja “Bombardier” lidmašīnas.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu