Jauns trieciens Mejai: toriju rindas pamet trīs proeiropeiski deputāti (1)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Foto: Reuters/ScanPix

Apdraudot Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas centienus apvienot viņas vadītos torijus ap savu plānu aiziešanai no Eiropas Savienības (ES), trīs proeiropeiski noskaņotie parlamenta deputāti trešdien pametuši Konservatīvo partiju, protestējot pret "katastrofālo" valdības "Brexit" politiku.

Deputāti, kas sen kritizējuši Mejas "Brexit" stratēģiju, kuru, viņuprāt, nosaka Konservatīvās partijas eiroskeptiķu spārns un Ziemeļīrijas unionisti, paziņojuši, ka pievienosies jaunajai frakcijai, kuru izveidojuši septiņi deputāti, kas pirmdien pameta opozīcijā esošo Leiboristu partiju.

Otrdienas vakarā jaunajai frakcijai pievienojās vēl viens bijušais leiboristu deputāts.

Trīs deputātu aiziešana no toriju frakcijas vēl vairāk novājina Mejas pozīcijas parlamentā, kas decembrī noraidīja viņas panākto "Brexit" vienošanos, pret kuru balsoja gan eiroskeptiķi, gan ES atbalstītāji.

Vājinātas, domājams, būs arī Mejas pozīcijas sarunās ar Briseli par parlamenta noraidītās "Brexit" vienošanās pārskatīšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu