Sīrijā paliks ap 200 ASV karavīru (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

ASV paturēs Sīrijā apmēram 200 savu karavīru pēc tam, kad būs īstenota ASV bruņoto spēku izvešana no šīs valsts, ceturtdien paziņoja Baltā nama administrācija.

"Neliela miera uzturēšanas grupa ar apmēram 200 karavīriem paliks Sīrijā uz kādu laika periodu," sacīja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

ASV prezidents Donalds Tramps decembrī paziņoja, ka džihādistu grupējums "Islāma valsts" ir sakauts, un tviterī pavēstīja, ka izvedīs no Sīrijas tur dislocētos aptuveni 2000 ASV karavīru.

ASV militārpersonas ir paudušas bažas par Trampa neskaidro plānu, un bijušais aizsardzības ministrs Džims Matiss prezidenta lēmuma dēļ decembrī atkāpās no amata.

Valsts departamenta preses pārstāvis Roberts Paladino otrdien paziņoja, ka ASV nav grafika plānotajai karavīru izvešanai no Sīrijas.

"Mums nav grafika, ko pašreiz būtu iespējams apspriest," sacīja Paladino, bet viņš uzsvēra, ka karavīru izvešana notiks apdomīgi un saskaņoti.

ASV atbalstīto Sīrijas kurdu spēku liktenis pēc amerikāņu karavīru aiziešanas joprojām ir neskaidrs. Turcija ir draudējusi uzbrukt kurdu spēkiem pēc ASV aiziešanas no Sīrijas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu