Volvo atsvaidzina lielo apvidus auto XC90 un izvērš elektrifikāciju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Jaunākās paaudzes Volvo XC90 tiek ražots kopš 2014.gada. Tagad zviedri prezentējuši modeļa atsvaidzināto versiju.

Lai gan modelis ir jau piecus gadus sens, ārējā dizainā un salonā izmaiņas nav milzīgas. Eksterjerā starp jaunievedumiem var minēt jauna dizaina riteņu diskus, citādāu radiatora režģi un paplašinātu virsbūves krāsu paleti. 

XC90 interjers tikmēr palicis bez izmaiņām, taču jaunums ir paplašinātās salona konfigurācijas izvēles iespējas. Proti, Volvo apvidnieku var dabūt gan ar četriem sēdekļiem Excellence versijā, gan septiņām sēdvietām ģimenes automobiļa izpildījumā. Pilnīgs jaunums savukārt ir sešu sēdvietu konfigurācija. Tāpat pircēji turpmāk varēs izvēlēties jaunus apdares materiālus.

>>Volvo XC90 drošības pārbaudes absolvē uz pieci

Foto: Volvo

Arī tehnikas jomā Volvo ir sagādājuši jaunumus. Lielākais no tiem ir spēka agregātu saime, kas tiks apzīmēta ar B burtu. Tas ir nākamais solis pilnīgas modeļu klāsta elektrifikācijas virzienā. Ar B burtu tiks apzīmēti gan auto ar benzīna, gan dīzeļdzinēju, kas papildināti ar Volvo izstrādāto bremžu kinētiskās enerģijas rekuperācijas sistēmu. Tā kopā ar iekšdedzes dzinēju veido tā dēvēto vieglo hibrīdsistēmu (mild hybrid).

Foto: Volvo

Pēc ražotāja teiktā tā palīdz degvielas patēriņu samazināt par līdz pat 15 procentiem, un būs pieejama ne tikai XC90. Proti, lielais apvidnieks būs pieejams mild hybrid modifikācijās B5 ar benzīna vai dīzeļdzinēju, kā arī modifikācijā B6 ar benzīna motoru. XC60 savukārt papildus iegūs mild hybrid modifikāciju B4 ar dīzeļdzinēju.

Foto: Volvo

Nobeigumā var piebilst, ka aktuālais XC90 līdz šim pārdots vairāk nekā 320 000 eksemplāros.

Foto: Volvo
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu