Huawei prezentē pārlokāmu viedtālruni un jaunu klēpjdatoru sēriju (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Barselonā, kur svētdien tika ieskandināts ikgadējais Mobilās pasaules kongress (Mobile World Congress jeb MWC), Ķīnas tehnoloģiju gigants cita starpā prezentēja savu pirmo pārlokāmo viedtālruni Mate X, kā arī dažādām gaumēm un vajadzībām domātus MateBook klēpjdatorus.

Lielākais jaunums Huawei prezentācijā MWC ietvaros bija Mate X viedtālrunis, kuru iespējams atlocīt, tā iegūstot planšetes izmēra ierīci. Būtībā šim telefonam/planšetei ir iespējamas trīs dažādas ekrānu konfigurācijas. Raugoties uz priekšējo ekrānu, lietotāja rīcībā ir panelis ar 6,6 collu diagonāli. Aizmugurējā paneļa diagonāle ir 6,4 collas, jo tā malā atrodas kameras četras Leica lēcas, savukārt maksimālo funkcionalitāti un izklaides iespējas Mate X iegūst, kad tiek atlocīts un iegūst OLED ekrānu ar 8 collām pa diagonāli.

No Mate X tehniskajām detaļām vēl zināms tas, ka viedtālrunis/planšete ir apgādāts ar Huawei pašu izstrādāto Kirin 980 čipsetu ar diviem mākslīgā intelekta neironu procesoriem, kā arī ietver Balong 5000 čipsetu ar 5G datu pārraides modemu. Tas nozīmē, ka tad, kad mobilo sakaru operatori sāks 5G tīklu ieviest praksē, ar šo ierīci 1 gigabaitu lielu failu varēs lejupielādēt aptuveni 3 sekunžu laikā.

Foto: Publicitātes foto

Vēl var piebilst, ka Mate X paredzēta četru galvenās kameras lēcu sistēma, kā arī 4500 mAh baterija. Ar superlādēšanas tehnoloģiju to no nulles līdz 85% līmenim iespējams uzlādēt 30 minūšu laikā.

Bez pārlokāmā Mate X Huawei Barselonā prezentēja arī jaunus klēpjdatorus, ar kuriem TVNET bija iespēja iepazīties jau pirms pāris nedēļām slēgtā pasākumā Varšavā.

Jaudīgākais no tiem ir MateBook X Pro ar 3:2 malu attiecības 13,9 collu ekrānu (3000x2000 pix), kas aizņem 91% no atlokāmā paneļa. Skārienjutīgais ekrāns dod iespēju ar trīs pirkstu pieskārienu ērti uzņemt ekrānšāviņus, dalīties ar ekrāna saturu, ar pirksta palīdzību iezīmēt tekstu, kas uzreiz tiek nolasīts, lai būtu ērti rediģējams un izmantojams pēc vajadzības. Tāpat MateBook X Pro atbalsta ērtu datu apmaiņu starp Windows klēpjdatoru un Android viedtālruni, izmantojot NFC protokolu. 

Foto: Ingars Tenis, TVNET

MateBook X Pro paredzētas i5 un i7 Intel Core centrālo procesoru opcijas, 8 vai 16 GB operatīvā atmiņa, kā arī iebūvētā atmiņa 256 GB - 1 TB apjomā (SSD). Datoram ir alumīnija korpuss un tas sver tikai 1,33 kilogramus, turklāt biezākajā vietā tas ir tikai 14,6 mm plāns. Klēpjdatoru lietotājiem viens no svarīgākajiem parametriem ir baterija. MateBook X Pro gadījumā tā nodrošinot datoru ar enerģiju visas darba dienas garumā. Vismaz Huawei prezentācijā Varšavā tika stāstīts, ka ar tās enerģiju pietiek, lai 13 stundas skatītos video, 14 stundas strādātu birojā vai 12 stundas pārlūkotu tīmekli.

Bez šī klēpjdatora, Ķīnas gigants ir sagatavojis arī vienkāršākus un attiecīgi arī lētākus datorus - MateBook 13 un MateBook 14, kuru nosaukumos uzrādītie skaitļi apzīmē ekrāna diagonāli. Arī šo klēpjdatoru ekrānu malu attiecība ir 3:2, taču izšķirtspēja ir zemāka nekā MateBook X Pro. Arī lielākā pieejamā datu glabātuve ir divreiz mazāka nekā MateBook X Pro - 512 GB.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Arī šīm abām ierīcēm ir iespaidīga ekrāna izmēra attiecība pret atlokāmo paneli. 13 collu modeļa gadījumā tie ir 88%, bet 14 collu modelim - 90%. MateBook 13 ir tāds pats centrālais i7 procesors kā MateBook X Pro, taču pēc izvēles būs pieejama ierīce arī ar mazāk jaudīgu i5 procesoru. Šādā gadījumā iebūvētā atmiņa arī būs mazāka - 256 GB (SSD) pret 512 GB (SSD). No pārējiem jaunajiem datoriem 13 collu modelis atšķiras arī ar mazāku bateriju, kas nodrošina video skatīšanos 10 stundu garumā, un korpusa augšējā malā iebūvētu tīmekļa kameru. Pārējām ierīcēm tā atrodas F taustiņu joslā un pēc noklusējuma ir paslēpta. Kas vēl būtiski, MateBook sērijas ierīces atbalsta superātro uzlādi. Piemēram, 13 collu modeli uz 15 minūtēm pieslēdzot tīklam, būs enerģija, lai dators darbotos vēl 2,5 stundas. 14 collu modelim ar to pašu laiku pietiek, lai "mūžu" pagarinātu par 3 stundām.

Lai vai kā, it visi klēpjdatori prata pārsteigt. Ne tikai ar solīdo, metālisko korpusu, kas sver ne vairāk kā pusotru kilogramu, un ekrānu, kam maliņas ir plānākās, kāda līdz šim nācies redzēt, bet arī veiktspēju, jo, ja pierasts, ka pēc ieslēgšanas dators mostas apmēram minūti, tas MateBook sērijas datoriem nepieciešamās mazāk nekā 10 sekundes šķiet acumirklis.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Pārdošanā mūsu reģionā jaunākie MateBook sērijas klēpjdatori nonāks 2019.gada vasaras sākumā. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu