Dīvainais asteroīds “sniegavīrs-pankūka” tuvplānā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Asteroīds "Ultima Thule"
Asteroīds "Ultima Thule" Foto: AP/Scanpix

Uzņemta detalizētākā un kvalitatīvākā dīvainā asteroīda “Ultima Thule” fotogrāfija, kas vēl vairāk saasina intrigu par tālo un svešo pasauli.

NASA zonde “New Horizons” 34 kilometrus garajam asteroīdam garām palidoja Jaungada dienā. Kopš tā laika zonde regulāri sūta attēlus uz Zemi, un tas turpināsies vēl aptuveni 18 mēnešus.

Līdz šim atsūtītie zondes attēli liecina, ka asteroīds ir savāda sniegavīra un pankūkas hibrīda formā. Turklāt abu asteroīda posmu savienojumā redzama tāda kā gaiša “apkakle”.

Jaunajā fotogrāfijā asteroīds redzams detalizētāk nekā iepriekšējos attēlos. Tajā labi redzama gaišā “apkakle” un tumšas bedres, kuru izcelsme joprojām nav noskaidrota.

Foto: AP/Scanpix

“Mēs joprojām diskutējam par to, vai šīs bedres ir meteorītu krāteri, sublimācijas bedres vai kaut kas pilnīgi cits,” teica projekta “New Horizons” zinātnieks Džons Spensers.

Jaunā attēla izšķirtspēja ir 33 metri uz vienu pikseli, un tā ir kvalitatīvākā zondes uzņemtā fotogrāfija. Tā tika uzņemta 1. janvārī aptuveni 6,5 minūtes pirms zonde sasniedza savu tuvāko punktu pie asteroīda.

Nav garantijas, ka mums izdosies ieraudzīt šo asteroīdu, kura oficiālais nosaukums ir “2014 MU69” vēl labākā kvalitātē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu