“Jaunvalžu” pirmā sērija. Saruna ar Rīgas Cirka skolas vadītāju Māru Pāvulu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mārtiņš Daugulis portālā TVNET aizsāk podkāstu sēriju “Jaunvalži”, kurā runā ar jauniem Latvijas vadītājiem, valdītājiem un līderiem. Šodienas varas un spējas vadīt portrets, principi un filosofija – ko nozīmē vadīt? Kas ir jāņem vērā, esot priekšā vai kalna virsotnē šodienas Latvijā? Atziņas brīvā sarunā no dažādu jomu pārstāvjiem, kas var derēt gan kā pieredzes un rekomendāciju stāsti, gan vienkārši iedvesmai darboties.

Pirmā viešņa podkāstā “Jaunvalži” ir Māra Pāvula, Rīgas Cirka skolas vadītāja. Māra, vadot laikmetīgā cirka platformu Baltijas valstīs “Next door circus”, kā arī rezidenču un starptautiskos projektus festivālā “Sansusī”, iepazinusi vadošos cirka māksliniekus reģionā. Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāla “Re Rīga” ietvaros Māra organizējusi cirka darbnīcas bērniem un meistarklases profesionāļiem, kas devis pieredzi un licis pamatu arī Rīgas cirka skolas programmai.

Māra uz “Jaunvalžu” pirmo epizodi uzaicināta vairāku iemeslu dēļ - pirmkārt, jaunas vadītājas izaicinājumi jomā, kurā valda spēcīgas tradīcijas un pieredze, jau ir iemesls sarunai.

Otrkārt, laikmetīgais cirks Latvijā tiek saistīts arī ar polarizētiem viedokļiem, kā nozarei vajadzētu attīstīties - tāpēc motivācija un virzītājspēks šādos apstākļos var likties pārdomu vērts arī citu, nosacīti jaunu jomu virzītājiem un vadītājiem Latvijā. Visbeidzot, un varbūt tas pat ir pats svarīgākais - Mārai ir vācelīte ar atziņām no laikmetīgā cirka pasaules jebkurai citai dzīves jomai - ko nozīmē demokrātiski vadīt kolektīvu, kas sastāv no spilgtām un spēcīgām personībām? Ko cirks māca par cilvēku dabu un konfliktu risināšanu? Un ko nozīmē cilvēku patiesa uzticēšanās - tāda, kura ietver atbildību pat par otra cilvēka dzīvību?

Kā arī vadītāja misijas un vīzijas reālā loma, atkāpjoties no trendīgiem vārdiem līderu konferencēs…

Vadīt komandu kā personību kopumu! – tas ir Māras Pāvulas motīvs un caurvijas elements sarunā, kas skatāma un klausāma TVNET, kā arī Spotify platformā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu