Romas eksmēram par korupciju piespriež sešus gadus cietumā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais Romas mērs Džanni Alemanno
Bijušais Romas mērs Džanni Alemanno Foto: AP/Scanpix

Itālijas tiesa bijušajam galvaspilsētas Romas mēram Džanni Alemanno par korupciju piespriedusi sešus gadus cietumā. Eksmērs un viņa komanda solīja spriedumu pārsūdzēt, tiklīdz būs iepazinušies ar tiesas lēmumu.

2015.gadā, izmeklējot tā dēvēto skandālu "Mafia Capitale", likumsargi atklāja ietekmes tirgošanas tīklu, kurā bija iesaistīti noziedznieki, uzņēmēji un politiķi. Kopumā prokuratūra šajā lietā tiesai nodevusi 46 cilvēkus.

Izmeklētāji apsūdz Alemanno, ka viņš, saņemot vairāk nekā 200 000 eiro no dažādiem avotiem, vienu no galvenajiem apsūdzētajiem šajā lietā iecēlis augstā amatā.

Prokurori apgalvo, ka Alemanno novirzījis finansējumu kādam kooperatīvam, kuru vadījis cits šī korupcijas tīkla darbonis.

Tīkla vadītājs bijis Masimo Karminati - bijušais galēji labējais aktīvists, kurš jau reiz ticis notiesāts par par dalību noziedzīgā grupējumā galvaspilsētā 80.gados.

Atbilstoši apsūdzībām viņa labā roka bijis Salvatore Buci - kooperatīva vadītājs, kas strādājis ar Romas padomi.

Buci bijis starpnieks starp politikas pasauli un Karminati vadīto noziedzīgo tīklu.

Abi vīrieši notiesāti 2018.gada septembrī. Karminati piespriesti 14 ar pusi, bet Buci - 18 gadi un četri mēneši cietumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu