Premjers: Ušakovam auglīgāk būtu lāpīt ielas, nevis skriet uz citu darbavietu (59)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Rīgas domes vadītājam Nilam Ušakovam (S) auglīgāk būtu ķerties klāt un lāpīt ielas, nevis skriet prom no domes uz citu darba vietu, komentējot galvaspilsētas mēra iespējamu kandidēšanu Eiropas Parlamenta vēlēšanās, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" pauda premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc viņa teiktā, par Ušakova motivāciju varot spekulēt. "Bet vismaz manuprāt ir skaidri identificējamas lietas, kas Rīgas domei būtu jādara. Man arī kā rīdziniekiem ir nesaprotami, kāpēc viņš grib pamest šo amatu, kad ir acīm redzamas lietas, kas jādara," klāstīja Kariņš.

Premjers kā bijušais eiroparlamentārietis nevarot iedomāties kādas rīdzinieku intereses, kuru Ušakovs labāk varētu pārstāvēt citur.

Kā ziņots, partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija un partijas "Gods kalpot Rīgai" valde nolēmusi aicināt iekļaut "Saskaņas" Eiropas Parlamenta vēlēšanu sarakstā Ušakovu un deputātu Andri Ameriku (GKR).

Pie viņiem abiem pēdējos mēnešos Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir veicis kratīšanas krimināllietā par vērienīgu korupciju pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme", tomēr neviens no viņiem nav ticis aizturēts vai atzīts par aizdomās turēto saistībā ar šo skandālu.

Veicot procesuālās darbības, KNAB veica kratīšanu Rīgas mēra kabinetā un dzīvesvietā. Plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka kratīšana notikusi arī Amerika dzīvesvietā, taču viņš pats nekādus komentārus par to nesniedza, uzsverot, ka viņa sirdsapziņa ir tīra.

Pēc notikušā Ameriks tomēr paziņoja par atkāpšanos no vicemēra amata, savu vietu atvēlot partijas biedram Oļegam Burovam (GKR). Ušakovs, neraugoties uz KNAB darbībām, amatu neatstāja, norādot, ka arī viņa sirdsapziņa esot tīra un primārais uzdevums esot nodrošināt stabilu pašvaldības darbu.

EP vēlēšanas gaidāmas maija izskaņā.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu