Izvērtēšanai nodota iniciatīva par darba nedēļas saīsināšanu līdz 32 stundām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Silta kafija
Silta kafija Foto: depositphotos.com

Saeima vienojās nodot izskatīšanai sociālo partneru veidotajā Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē iedzīvotāju iniciatīvu par darba dienas saīsināšanu līdz 6,4 stundām.

Parakstu vākšana portālā "Manabalss.lv" tika sākta 2016.gada decembrī. Iniciatīvā rosināts samazināt noteikto "normālo darba laiku" uz 32 stundām nedēļā esošo 40 stundu vietā. Vienlaikus pausts aicinājums nesamazināt iepriekš noteiktās brīvās dienas un samazināto darba laiku pirms svētku dienām.

Pēc Saeimas lēmuma iedzīvotāju iniciatīva būs kopīgi jāapspriež arodbiedrību, darba devēju un valsts pārstāvjiem, šajā gadījumā no Labklājības ministrijas.

Iniciatīvas autoru ieskatā, samazinātais darba laiks dos sabiedrībai papildu brīvo laiku veltīt sev un ģimenei. "Tādā veidā cilvēki būs pietiekami atpūtušies, diena būs produktīvāka, cilvēkiem būs vairāk ideju, iedvesmas strādāt," iniciatīvas ieguvumus raksturo tās autors. Tāpat idejas autors pārliecināts, ka šādam ierosinājumam būs arī citas pozitīvas sekas, piemēram, būšot iespējams piedāvāt vairāk darba vietu un mazināt bezdarbu.

Parakstu vākšanas laikā iniciatīvas autoram ir mainījušies dzīves un darba apstākļi, tādēļ viņš lūdzis iniciatīvu tālāk virzīt kādam no tās atbalstītājiem, un to ir uzņēmies partiju apvienības "Par alternatīvu" pārstāvis Jānis Kuzins.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu