Lielās iedzīvotāju aktivitātes dēļ VID EDS nevar iesniegt ienākumu deklarācijas (15)

papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

No piektdienas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanās sistēmā (EDS) ir iespējams iesniegt ienākumu deklarācijas. Iedzīvotāju vēlme iesniegt deklarācijas piektdienas rītā ir radījusi traucējumus EDS darbībā.

VID sociālajā tīklā "Facebook" informē, ka lielās noslodzes dēļ gada ienākumu deklarāciju iesniegšana ir traucēta. 

Tikām Latvijas Televīzija ziņo, ka tikai 15 minūtes pēc pusnakts tika sasniegts jauns rekords - 26 500 vienlaicīgu pieslēgumu, lai iesniegtu deklarāciju. 

Intervijā Latvijas Radio VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme norādīja, ka EDS ir pilnveidota un spēj apkalpot vairāk lietotāju, taču "to nevajag mēģināt testēt un mesies iesniegt gada ienākumu deklarācijas tieši 1. martā". 

Līdz šim gada ienākumu deklarācijas ir iesniedzis 10 431 cilvēks, aģentūrai LETA sacīja VID ģenerāldirektores konsultants komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Vaivars.

"Deklarāciju iesniegšana tika atslēgta, jo ap plkst.9 EDS tika konstatēti pat apmēram 30 000 vienlaicīgu pieslēgumu. VID aicina nesteigties iesniegt deklarācijas šodien, jo tās nav Dziesmu svētku biļetes, kas varētu beigties. Deklarāciju iesniegt vēl var vairākus mēnešus un vairākus gadus," teica Vaivars.

Jau vēstīts, ka no piektdienas VID sāk pieņemt iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas par 2018.gadu. Iedzīvotāji, kuriem gada ienākumu deklarācijas iesniegšana nav obligāta, deklarāciju par pagājušo gadu var iesniegt jebkurā laikā līdz 2022.gada 16.jūnijam.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu