Katalonijas neatkarība - gruzdošs konflikts (9)

Mārtiņš Daugulis/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"20 minūtēs TVNET studijā" par pretrunīgi vērtēto Katalonijas neatkarības jautājumu savas pozīcijas pauž publicists Otto Ozols un Latvijas Ārpolitikas institūta pētniece Vineta Kleinberga. Latvijas Ārlietu ministrijas izplatītajā Latvijas valsts oficiālajā nostājā saistībā ar notikumiem Spānijā, Katalonijas autonomajā apgabalā, teikts, ka Latvija neatzīs vienpusēji pasludināto Katalonijas neatkarību.

Latvija un citas Eiropas Savienības valstis uzskata, ka  ka tas ir Spānijas iekšējs jautājums, kas jārisina saskaņā ar Spānijas likumiem un konstitūciju. Tomēr jautājums ir ļoti daudzslāņains, jo saistās gan ar vardarbību pret katalāņiem, gan izpratni par demokrātiju, gan arī plaši tiek izmantots nosacītā informatīvā karā starp Krieviju un Rietumu valstīm. Otto Ozols un Vineta Kleinberga diskusijā pauž savus argumentus, gan raksturojot situāciju, gan aprakstot iespējamos risinājumus. 

Galerija ar viesiem

TVNET divreiz nedēļā noris diskusija "20 minūtes TVNET studijā", kurā īsā un koncentrētā veidā tiek pārstāvētas sabiedrībā pretrunīgi vērtētas tēmas. Katram dalībniekam tiek dotas 10 minūtes kopējā ētera laika, lai paustu savu argumentāciju. Atvēlēto laiku runātājs var stratēģiski izvēlēties izmantot kopumā vai pa daļām, lai varētu atbildēt arī uz oponenta kritiku. Pārraidē netiek tolerēti personīgie uzbrukumi, tāpēc katram runātājam ir "izolēts" runāšanas laiks, kas sasaistīts ar laika uzskaiti, lai veicinātu izteiksmes kodolīgumu. 

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu