VVD uzņēmumam Rīgā par ilgstošu teritorijas neattīrīšanu no atkritumiem piespriež 500 eiro sodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Atkritumi. Ilustratīvs attēls
Atkritumi. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts vides dienests (VVD) piespriedis 500 eiro sodu SIA "Las RT", kas Rīgā, Kurzemes prospektā 3E, ilgstoši no savas teritorijas nav izvedis nelikumīgi uzkrātos atkritumus, informē VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Atkritumu pārkraušanai un uzglabāšanai teritorijā Kurzemes prospektā 3E slēgtā noliktavā VVD ir izsniegusi vienu atļauju nebīstamo atkritumu - būvniecības, koka, plastmasas, papīra un kartona iepakojuma - apsaimniekošanai. Šī atļauja nomniekam SIA "Eko Laks", kas zemi nomā no "Las RT".

Par pagājušajā piektdienā veiktās pārbaudes laikā konstatētajiem pārkāpumiem pret "Eko Laks" ierosināta administratīvā lietvedība par atkritumu apsaimniekošanas atļaujā noteikto apsaimniekojamo atkritumu pārsniegšanu, par valsts ikgadējo statistikas pārskatu nesniegšanu, kā arī par atkritumu apjomu neatbilstībām VVD iesniegtajā informācijā.

Bukleviča norādīja, ka VVD gan zemes īpašnieku, gan atkritumu apsaimniekotāju par dažādiem pārkāpumiem jau vairākkārt ir saucis pie administratīvās atbildības, kā arī brīdinājis uzņēmumus par to, ka uzdoto rīkojumu labprātīga nepildīšana novedīs pie piespiedu naudas piemērošanas. Zemes īpašnieka un nomnieka bezatbildīgās rīcības rezultātā teritorijā 2017.gada augustā aizdegās atkritumu. Par šo faktu Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret vidi.

Savu viedokli par teritorijas Kurzemes prospektā 3E sakārtošanu VVD aicinājis sniegt vēl vienu nomnieku - SIA "Konops".

Kā liecina "firmas.lv" pieejamā informācija, uzņēmums, kas iznomā zemi Kurzemes prospektā 3E "Las RT" dibināts 2011.gadā un pieder Ļubovai Brokai. Uzņēmuma darbība saistīta ar elektrotehnisko iekārtu un elektromateriālu tirdzniecību, kā arī sadzīves elektronisko iekārtu ražošanu. 2016.gadā uzņēmums strādāja ar 187 152 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 106 170 eiro apmērā, bet 2017.gadā - ar 43 516 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 135 934 eiro apmērā. Šā gada 7.februārī uzņēmumam bija nodokļu parāds 5546 eiro apmērā.

Savukārt uzņēmums "Eko Laks", kas nodarbojas ar atkritumu savākšanu un nomā zemi no "Las RT", dibināts 2014.gadā un pieder Lidijai Sarkisovai. 2016.gadā uzņēmums strādāja ar 44 706 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 11 026 eiro apmērā, bet 2017.gadā - ar 44 845 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 3336 eiro apmērā. Šā gada 7.februārī uzņēmumam bija nodokļu parāds 5546 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu