Vēbers izvirza Orbānam ultimātu "Fidesz" palikšanai EPP (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Tautas partijas (EPP) kandidāts Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam Manfrēds Vēbers otrdien uzstādījis ultimātu Ungārijas premjerministram Viktoram Orbānam un viņa vadītajai partijai "Fidesz", ko EPP apsver izslēgt no frakcijas.

Vēbers intervijā Vācijas laikrakstam "Bild" pavēstīja, ka Orbānam, ja viņš vēlas "Fidesz" palikšanu EPP, ir jāizpilda trīs nosacījumi.

"Viktoram Orbānam vienreiz un uz visiem laikiem ir jāaptur viņa valdības kampaņas pret Briseli," paziņoja Vēbers.

Otrkārt, viņam "jāatvainojas pārējiem EPP partiju ģimenes locekļiem", un, visbeidzot, svarīgi, lai universitāte, ko dibinājis Džordžs Soross, paliek Budapeštā, lai tās pastāvēšana tur tiek nodrošināta un lai tā var izdot ASV diplomus.

ASV akreditētā Centrāleiropas Universitāte (CEU), kuru dibinājis ungāru izcelsmes miljardieris Soross, decembrī paziņoja par pārcelšanos no Budapeštas uz Vīni, jo Ungārijas valdības politikas dēļ tai draudēja slēgšana.

Vēbers pavēstīja, ka Orbānam ir laiks līdz marta beigām, lai kaut ko darītu šajos jautājumos un parādītu, ka viņš ciena EPP.

EPP locekļi pirmdien oficiāli pieprasīja Orbāna un "Fidesz" izslēgšanu no frakcijas, ko EPP politiskajā asamblejā plānots apspriest 20.martā.

"Bumba ir Budapeštas laukumā. Mums nepieciešama skaidrība šomēnes," uzsvēra Vēbers.

Orbāns, kas sen pazīstams ar savu aso, pret imigrāciju vērsto retoriku, pēdējo nedēļu laikā nokaitinājis daudzus EPP biedrus ar kārtējo Ungārijas valdības reklāmas kampaņu, kurā EK līderi vainoti nelegālās imigrācijas veicināšanā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu