Gvaido aicina venecuēliešus pulcēties uz protestiem Karakasā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Venecuēlas pašpasludinātais prezidents Huans Gvaido
Venecuēlas pašpasludinātais prezidents Huans Gvaido Foto: AP/Scanpix

Venecuēlas parlamenta spīkers un opozīcijas līderis Huans Gvaido sestdien aicinājis venecuēliešus no visiem reģioniem pulcēties galvaspilsētā, lai protestētu pret prezidenta Nikolasa Maduro režīmu.

Uzrunājot savus atbalstītājus Karakasas dienvidrietumos, Gvaido sacīja, ka Maduro valdība nespēs atrisināt elektroapgādes krīzi, ko pati radījusi.

"Visi venecuēlieši, uz Karakasu!" aicināja Gvaido, piebilstot, ka tuvākās dienas būs grūtas, pateicoties Maduro režīmam. Kad tieši viņš plāno protesta akciju, Gvaido nepaziņoja.

Lielākajā daļa Venecuēlas kopš ceturtdienas vakara ievērojami traucēta elektroapgāde. Opozīcija to uzskata par Maduro režīma neveiksmīgās politikas un korupcijas rezultātu, bet Maduro notikušo nodēvējis par ASV organizētu sabotāžu.

Sestdienas vakarā elektroapgāde joprojām nebija atjaunota sešos no 23 štatiem, liecina Venecuēlas valdības sniegtā informācija.

Sestdien pirms Gvaido mītiņa izcēlās sadursmes starp viņa atbalstītājiem un policiju.

"Mēs visi esam sarūgtināti, ka mums nav elektrības, nav telefona sakaru, nav ūdens un viņi vēlas mūs nobloķēt," sacīja viena no Gvaido atbalstītājām.

Sestdien Karakasā notika arī Maduro vadītās Sociālistiskā partijas organizēta demonstrācija pret ASV imperiālismu un sankcijām, ko Savienotās Valstis piemērojušas Venecuēlai. Šajā demonstrācijā piedalījās vairāki simti cilvēku.

Maduro, uzrunājot savus atbalstītājus, elektroapgādes traucējumos vainoja "elektromagnētiskos un kiberuzbrukumus no ārvalstīm."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu