Turcijas ekonomika nonākusi recesijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Turcijas ekonomika pagājušā gada beigās nonākusi recesijā, vēsta BBC, atsaucoties uz Turcijas oficiālo statistikas biroju. 

Tiek norādīts, ka Turcijas ekonomikas izaugsme 2018. gada ceturtajā ceturksnī sarukusi par 2,4% procentiem, salīdzinot ar ceturksni iepriekš. Arī trešajā ceturksnī bija vērojams izaugsmes kritums, tādējādi Turcijā vairs nav vērojams ekonomikas pieaugums. 

Tāpat valsts joprojām saskaras ar valūtas krīzes radītajām sekām - pērn Turcijas lira zaudēja trešo daļu vērtības. Centrālā banka ir būtiski paaugstinājusi procentu likmes, padarot kreditēšanu ievērojami dārgāku. 

Šādas ziņas izskan laikā, kad Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans cīnās par viņa partijas pozīcijām Ankarā un Stambulā pašvaldību vēlēšanās.

Turcijas valdošajai elitei gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās galvenie izaicinājumi ir arvien pieaugošais bezdarba līmenis valstī, kā arī augošās cenas pirmās nepieciešamības precēm. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu