Izlietoto bateriju vākšanas kampaņā "Tīrai Latvijai!" pārstādei savāktas 17 tonnas izlietoto bateriju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Biedrības "Zaļā josta" organizētajā izlietoto baterijas vākšanas kampaņā "Tīrai Latvijai!" iesaistījās 210 izglītības iestādes, kuru audzēkņiem provizoriski ir izdevies savākt pārstrādei 17 tonnas videi kaitīgu atkritumu - izlietoto bateriju, aģentūru LETA informēja "Zaļās jostas" pārstāve Laima Kubliņa.

Viņa atzīmēja, ka aprīlī norisināsies savākto otrreizējo izejvielu izvešana no mācību iestādēm. Konkursa faktiskie rezultāti un uzvarētāju vārdi tiks paziņoti maijā.

Kubliņa sacīja, ka dalība otrreizējo izejvielu vākšanas kampaņās skolās ir kļuvusi par būtisku vides izglītības aktivitāti, kurā bērni labprāt iesaistās. "Īpaši novērtējam to aktīvo pedagogu darbu, kas papildus mācību procesam rod laiku skaidrot bērniem vides aizsardzības un atkritumu šķirošanas nozīmi, kā arī atsaucas mūsu aicinājumam piedalīties otrreizējo izejvielu vākšanas kampaņās un citās uz dabas resursu taupīšanu un vides izglītību balstītās aktivitātēs," atzina Kubliņa.

Pēc Kubliņas paustā, patlaban aktīvākie novadi, kuros iesaistījušies visvairāk konkursu dalībnieku, ir Rīga un Pierīga, ko pārstāv 23 mācību iestādes. Ventspils novadu pārstāv 11 mācību iestādes un Jelgavas novadu - 10 mācību iestādes. Šogad aktīvākais reģions bateriju vākšanā ir Vidzeme, ko pārstāv 83 mācību iestādes.

Kopumā konkursā iesaistījušies apmēram 49 270 bērni un jaunieši no visas Latvijas. Visvairāk dalībnieku ir no Rīgas un Pierīgas - 8267 audzēkņi. Savukārt Ventspils novadā bateriju šķirošanā iesaistījušies 2648 bērni un jaunieši, bet Jelgavas novadā 2297 bērni un jaunieši.

Izlietoto bateriju vākšanu Latvijas izglītības iestādēs kampaņas "Tīrai Latvijai!" laikā rīko "Zaļā josta" sadarbībā ar bīstamo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "BAO" un Valsts izglītības satura centru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka kampaņa "Tīrai Latvijai!" norisināsies 2018/2019.mācību gada garumā. Tās laikā mācību iestādes no visas Latvijas aicinātas vākt makulatūru, kā arī izlietotas baterijas. Kampaņas rezultāti tiks noskaidroti 2019.gada maijā, kad aktīvākos makulatūras un izlietoto bateriju vācējus kampaņas organizatori sveiks ar īpašām balvām. Paralēli atkritumu šķirošanas kultūras pilnveidei mācību iestādēs, kampaņas "Tīrai Latvijai!" laikā "Zaļā josta" iesaista skolēnus dažādās citās izglītojošās uz vides saudzēšanu vērstās aktivitātēs - rīko vieslekcijas, aicina darboties radošajos konkursos u.c.

Kubliņa informēja, ka kampaņas "Tīrai Latvijai!" laikā savāktās otrreizējās izejvielas - makulatūra un izlietotās baterijas - tiek nogādātas pārstrādes rūpnīcās, kur no tām ražo jaunas, vērtīgas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu