Viendzimuma laulības: Cepurītis vs Pūpols (112)

Mārtiņš Daugulis/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"20 minūtes TVNET studijā": Viendzimuma laulību jautājums. Debatē Ansis Pūpols un Edmunds Cepurītis
"20 minūtes TVNET studijā": Viendzimuma laulību jautājums. Debatē Ansis Pūpols un Edmunds Cepurītis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Viendzimuma pāru laulības ir temats, kas ir pretrunīgi vērtēts sabiedrībā ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Gada sākumā viendzimuma laulības atļautas Austrijā, kaut arī viena dzimuma personas Austrijā varēja reģistrēt partnerattiecības jau arī iepriekš. Austrijas mediji norāda, ka būtisks bija tieši laulību atļaušanas aspekts, lai viena dzimuma partnerattiecībās esošie cilvēki iegūtu tās pašas tiesības, kādas ir laulātiem pāriem šobrīd.

Latvijā jautājums ir polarizēts, turklāt visas iesaistītās puses izmanto plašas amplitūdas argumentus - sākot ar diskriminācijas aspektiem un noslēdzot ar Satversmē ietvertām vērtībām. "20 minūtēs TVNET studijā" viedokļu sadursmē piekrita iesaistīties Ansis Pūpols (Nacionālā apvienība) un Edmunds Cepurītis (Progresīvie), piedāvājot savu redzējumu, kāpēc būt par vai pret viendzimuma pāru laulībām. Abi diskusijas dalībnieki ir arī Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidāti, kas neizbēgami diskusijas gaitu sasaista arī ar Eiropas perspektīvu un kandidātu nostāju tajā.

Komentāri (112)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu