Rīgas satiksme" plāno atcelt atlaides vairākos mikroautobusu maršrutos (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valts Baumanis/LETA

​Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valde šodien Rīgas domes Finanšu un administratīvo lietu komitejai prezentēja iespējamās izmaiņas mikroautobusu maršrutu tīklā, kas nākotnē paredzētu iespēju 15 mikroautobusu maršrutos pārvietoties tikai par pilnu biļetes cenu.

Patlaban SIA "Rīgas mikroautobusu satiksme" nodrošina septiņu tā dēvēto ekspresbusu kustību Rīgas ielās. Šajos maršrutos iedzīvotājiem jāmaksā pilna braukšanas maksa, un tie iekrāsoti oranži baltos toņos. Savukārt 13 mikroautobusu maršrutos rīdziniekiem ir iespēja izmantot domes piešķirtās braukšanas atlaides, piemēram, studentu, pensionāru un citu grupu atvieglojumus. Šie mikroautobusi ir zili baltā krāsā. Šāda kārtība tika ieviesta 2018 .gada maijā.

"Rīgas satiksme" iecerējusi šo kārtību mainīt un nodrošināt, ka braukšanas atlaides varēs izmantot vairs tikai piecos maršrutos, bet pārējos būs jāpērk biļete par pilnu cenu.

Kā pastāstīja RS pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis, patlaban pārklājas aptuveni 70% RMS un RS maršrutu. Vienlaikus sadarbības līgums paredz, ka plānotās izmaiņas nedrīkst pārsniegt 50% no sākotnējā maršrutu garuma un, ka visas izmaiņas ir jāsaskaņo abām pusēm.

Patlaban RS piedāvā slēgt 271.maršruta mikroautobusu un apvienot to ar 306.maršrutu. Nemainīgi kursēs 300, 338, 346, 241 un 263.maršruta mikroautobusi. 333.maršruta "mikriņš" varētu nākotnē kursēt tikai sestdienās, sastrēgumstundu laikā, bet 337.maršruta kustība varētu tikt slēgta sestdienās.

Pārējie maršruti tiktu pārveidoti par "oranžajiem" maršrutiem, kas nozīmē, ka tajos iedzīvotāji varētu pārvietoties tikai par pilnu maksu.

Savukārt RMS patlaban piedāvājot pakāpeniski par "oranžajiem" pārveidot 224, 209, 237, 241.maršrutu, kā arī apvienot 206 un 271.maršrutu, pārveidojot to par 306.maršrutu.

Tāpat RMS piedāvājot ierobežot noteiktām pasažieru kategorijām ar atlaidēm validēt biļetes sastrēgumstundu laikā - līdz plkst.10 un pēc plkst.16.

Kā norādīja Saulītis, RMS priekšlikums par atlaižu piemērošanu atsevišķos laika posmos "esot interesants", taču pagaidām neesot pārliecības, vai to tehniski ir iespējams īstenot.

Patlaban starp abiem uzņēmumiem gan vēl notiek konsultācijas, un konkrēts lēmums par izmaiņām varētu būt zināms līdz 27. martam.

Kā ziņots, 2018. gada izskaņā uzņēmumi noslēdza 96 miljonu eiro vērtu līgumu, vienojoties par sadarbību uz astoņiem gadiem.

Auditorkompānijas "Ernst&Young" ziņojumā par situāciju "Rīgas satiksmē" konstatēts, ka sadarbība ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi" uzņēmumam nodara aptuveni sešu miljonu eiro zaudējumus gadā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu