Austrālijas pludmalē izskalo zivi cilvēka augumā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/ Linette Grzelak

Austrālijas dienvidos no jūras izskalota branga dīvaina paskata zivs. 1,80 metrus garo jūras iemītnieci pamanīja zvejnieki, kuri sākumā to noturēja par izskalotu koka gabalu, vēsta raidorganizācija BBC.

"Es domāju, ka tā nav īsta, līdz sameklēju internetā mēnesszivs attēlu," sacīja Linete Grzelaka, kura neparasto tikšanos iemūžināja fotogrāfijās.

Viņas dzīvesdraugs Stīvens Džonss ir zvejnieks, tāpēc "zināja, kas tas ir, bet nekad tādu nebija redzējis dzīvē", teica Grzelaka.

"Tāpēc es uzņēmu fotogrāfijas," viņa stāsta. "Viņš teica, ka zivs ir ļoti smaga un tās āda ir raupja un bieza kā degunradzim."

Domājams, ka vēlāk zivs tika ieskalota atpakaļ jūrā.

Lai arī fotogrāfijās redzamās jūras iemītnieces apmēri ir iespaidīgi, tomēr mēnesszivis parasti ir vēl lielākas. Mēnesszivis var sasniegt pat četru metru garumu un 2,5 tonnu svaru.

Mēnesszivis ir pasaules smagākā kaulzivju suga. Tā neapdraud cilvēkus, bet dažkārt, kad mēnesszivis tiek izskalota krastā, cilvēki tās notur par haizivīm.

Austrālijā mēnesszivis sava izmēra dēļ dažkārt mēdz nodarīt bojājumus zvejas kuģiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu