"Brexit" pretinieku petīciju parakstījuši vairāk nekā pieci miljoni cilvēku (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas parlamenta mājaslapā ierosinātā petīcija par valsts palikšanu Eiropas Savienībā (ES) pārsniegusi piecu miljonu parakstu atzīmi. 

Kopš pagājušās nedēļas otrās puses petīcijai dienā piepulcējas ap miljons parakstiem.

Ceturtdienas rītā Lielbritānijas parlamenta mājaslapa uz laiku nedarbojās, jo simtiem tūkstoši cilvēku steidza parakstīt petīciju par Lisabonas līguma 50. panta atcelšanu un palikšanu Eiropas Savienībā (ES). 

Ceturtdienas vakarā tika pārvarēta divu miljonu parakstu atzīme, bet svētdienas vakarā - piecu miljonu parakstu.

Pieaugums sekoja sestdienas demonstrācijai pret "Brexit", kas Londonas ielās pulcēja apmēram vienu miljonu cilvēku, ziņo "The Guardian".

Tā ir līdz šim populārākā petīcija britu parlamenta mājaslapā. Iepriekšējais rekords piederēja 2016.gadā ierosinātai petīcijai ar aicinājumu pēc otra "Brexit" referenduma - tā savāca 4 150 260 parakstus.

Britu parlamentam jāvirza uz debatēm petīcijas, ko parakstījuši vairāk nekā 100 000 cilvēku. 

Petīcijas ierosinātāja Mārgreta Džordžadū medijiem atklājusi, ka esot saņēmusi nāves draudus. Piektdienas vakarā vien viņai draudēts trīs reizes.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu