Par un pret vēlēšanām internetā: Andžāns un Solovjovs (6)

20 minūtes TVNET studijā
Mārtiņš Daugulis/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēlēšanu iespēja internetā – jautājums, kurš Latvijā tika "noņemts" no politiskās dienas kārtības iepriekšējās Saeimas laikā 2017.gadā. Kā pamatarguments tika izmantota nespēja nodrošināt šādu vēlēšanu drošību, kā arī nesakritība ar Satversmē noteiktajām vērtībām: proti, balsu izsekojamības risku – kurš par kuru balso. 

Tagad mainījusies gan politiskā situācija, gan arī pasaulē jautājums aktualizēts, Šveicei testējot jaunu interneta vēlēšanu sistēmu, kā arī Igaunijas parlamenta vēlēšanās šā gada sākumā rekordlielam vēlētāju skaitam piedaloties vēlēšanās ar interneta starpniecību. 

Vai Latvijai būtu jāvirzās interneta vēlēšanu ieviešanas virzienā? Kas būtu par un pret argumenti, zinot tieši Latvijas specifiku? Pārraidē "20 minūtes TVNET studijā" ar argumentiem apmainās Ārpolitikas institūta pētnieks un Rīgas Stradiņa universitātes docētājs Māris Andžāns un IT drošības risinājumu eksperts Kirils Solovjovs.

Vai Latvijai vajadzīgas vēlēšanu iespējas internetā – priecāsimies arī par TVNET skatītāju viedokli komentāru sadaļā! 

Foto no raidījuma ieraksta

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu