Tehniskas problēmas piemeklē vēl vienu "Boeing 737 MAX" lidaparātu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Orlando lidostā ASV ārkārtas nosēšanos veikusi lidmašīna “Boeing 737 MAX”, vēsta “Reuters”, atsaucoties uz ASV Civilās aviācijas federālo pārvaldi.

Lidmašīnā tajā brīdī neatradās pasažieri. Laineris pacēlās gaisā no Orlando lidostas, lai dotos uz Viktorvilu Kalifornijā, tomēr neilgi pēc pacelšanās piloti konstatēja, ka vienu no lidaparāta dzinējiem piemeklējušas tehniskas problēmas.

Aviokompānija “Southwest” bija plānojusi lidmašīnu no Floridas pārvest uz Kaliforniju, tomēr tas nav izdevies, tāpēc aviokompānijas eksperti izvērtējumu veiks Orlando.

“Boeing 737 MAX” pasažieru lidojumi tika aizliegti pēc divām aviokatastrofām, kas notika ar šāda modeļa gaisa kuģiem. 2018. gada oktobrī aviokatastrofā Indonēzijā gāja bojā 189 cilvēki, bet 10 . martā Etiopijā – 157 cilvēki.

Tiek norādīts, ka abās aviokatastrofās ar lidmašīnām radās tehniskas problēmas. Uzņēmums “Boeing” ir apņēmies veikt uzlabojumus “737 MAX” modeļa lidmašīnās. Aviokatastrofas ir ievērojami samazinājušas lidmašīnu ražotāja vērtību, un no jauniem pasūtījumiem atteikušās vairākas aviokompānijas pasaulē. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu