Igaunijā tiks atvērts IKEA internetveikals

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rinda pie Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" lielveikala pirms tā atklāšanas
Rinda pie Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" lielveikala pirms tā atklāšanas Foto: Ieva Leiniša / LETA

Šoruden Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču veikals "IKEA" sāks darbu Igaunijā, atverot internetveikalu, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka Igaunija būs pirmā valsts pasaulē, kur vispirms būs pieejams digitāls risinājums - internetveikals. Līdz ar internetveikala atklāšanu Tallinā tiks atvērta arī preču pasūtīšanas un saņemšanas vieta.

"IKEA" ienākšana Igaunijas tirgū, atverot vispirms internetveikalu, ir jaunums. Lēmumu pieņēmām, ņemot vērā jaunā tirgus digitālo briedumu un gatavību izmantot šādu piedāvājumu," sacīja "IKEA" vadītājs Baltijas valstīs Johanness Johannessons, piebilstot, ka šāds risinājums tuvinās "IKEA" Igaunijas tirgum, jo kopš "IKEA" veikala atklāšanas Rīgā šajā veikalā daudz apmeklētāju ir no Igaunijas.

"IKEA" internetveikals Igaunijā būs dažādām mobilajām ierīcēm piemērota tīmekļa vietne, kurā varēs iepirkties, izmantojot datoru, planšetdatoru vai viedtālruni. Internetveikalā būs pieejami apmēram 8000 mājokļa labiekārtošanas preču, un tās varēs pasūtīt ar piegādi mājās vai saņemt preču pasūtīšanas un saņemšanas vietā.

"IKEA" preču pasūtīšanas un saņemšanas vieta atradīsies Tallinā, Peterburi ielā 66. Tās kopējā platība būs apmēram 6000 kvadrātmetru, tostarp 1500 kvadrātmetru būs atvēlēti ekspozīciju zālei un plānošanas zonai, bet 4000 kvadrātmetru būs paredzēti loģistikas un e-komercijas organizācijas vajadzībām. "IKEA" preču pasūtīšanas un saņemšanas vietā varēs saņemt arī darbinieku konsultācijas, kā arī uz vietas varēs iegādāties apmēram 200 populārākās preces.

Johannesons norādīja, ka darbam Igaunijā "IKEA" meklēs apmēram 30-40 cilvēku.

Šobrīd Baltijas valstīs ir divi "IKEA" veikali - viens Viļņā un viens Rīgā, kā arī divas preču pasūtīšanas un saņemšanas vietas Lietuvā.

Rīgā 2018.gada 30.augustā tika atklāts "IKEA" veikals. Rīgas "IKEA" veikala platība ir 34 500 kvadrātmetru, bet veikala teritorija kopumā aizņem 10 hektārus. Kopējie ieguldījumi "IKEA" veikala izveidē Latvijā bija vairāk nekā 50 miljoni eiro.

"IKEA" franšīzes ņēmējs Latvijā ir "Paul Mason Properties", kura īpašniekam pieder arī "IKEA" veikals Lietuvā un Islandē.

Kompānija "IKEA" izveidota 1943.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu