Tramps samelojas par savu dzimtas ciltskoku (4)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps tikšanās laikā ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu
Donalds Tramps tikšanās laikā ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien tikšanās laikā ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu savu argumentu, ka Vācijai vajadzētu palielināt savu aizsardzības budžetu, izpušķoja ar atkāpi par paša ģimenes ciltskoku. Taču Trampa izteikums, ka viņa tēvs ir vācietis, nav patiess, norāda aģentūra AP.

"Es ļoti cienu Angelu [Merkeli], un es ļoti cienu valsti," teica Tramps. "Mans tēvs ir vācietis, pareizi, bija vācietis. Viņš piedzima ļoti brīnišķīgā vietā Vācijā, tāpēc man ir ļoti siltas jūtas pret Vāciju, bet viņi nemaksā tik, cik viņiem vajadzētu maksāt."

Trampa tēvs, nekustamā īpašuma magnāts Freds Tramps, dzimis Ņujorkā.

Savukārt Trampa vectēvs Frīdrihs piedzima Vācijā. Frīdrihs Tramps 1885.gadā 16 gadu vecumā emigrēja uz ASV. Viņš vispirms ieradās Ņujorkā, bet vēlāk apmetās ASV rietumos.

19.gadsimta nogalē Frīdrihs Sietlā atvēra savus biznesus - restorānus un bordeļus.

1905.gadā Frīdrihu izraidīja no Vācijas, jo, kā tiek uzskatīts, viņš emigrēja nelikumīgi, lai izvairītos no militārā dienesta. Viņa sieva Elizabete Trampa bija Freda gaidībās, kad ģimene atgriezās ASV.

Kā norāda "The Washington Post", Tramps vismaz trīs reizes nepatiesi apgalvojis, ka viņa tēvs piedzima Vācijā. Abas iepriekšējās reizes tas notika ASV-Eiropas attiecību kontekstā.

Pagājušā gada jūlijā Tramps ierindoja ES starp ASV lielākajiem sāncenšiem. "Varbūt visgrūtākā lieta... Neaizmirstiet, ka abi mani vecāki piedzima ES sektoros, labi?" viņš teica. "Mana māte Skotijā, mans tēvs Vācijā. Un, ziniet, es mīlu šīs valstis."

Trampa māte Mērija Anna Makleode Trampa patiešām piedzima Skotijā un ap 20 gadu vecumu emigrēja uz ASV. 

Pērn NATO samitā Briselē Tramps pirmoreiz nāca klajā ar nepatieso apgalvojumu. "Es ļoti cienu Vāciju, mans tēvs ir no Vācijas," teica Tramps. "Abi mani vecāki ir no Eiropas Savienības par spīti tam, ka viņi [ES] tirdzniecības jautājumos pret mums slikti izturas."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu