Ārlietu ministrija aicina Ēģipti apsvērt vēstniecības atvēršanu Rīgā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs, tiekoties ar Ēģiptes starptautiskās sadarbības ministra vietnieku Ridu Baibarsu, aicināja izvērtēt vēstniecības atvēršanu Rīgā, aģentūru LETA informēja ĀM Preses centrā.

Abas amatpersonas tikšanās laikā pauda gandarījumu par Latvijas un Ēģiptes divpusējo attiecību draudzīgo raksturu un bija vienisprātis, ka pastāv liels abu valstu ekonomisko attiecību potenciāls. Pelšs sacīja, ka Ēģiptes atvēršana Rīgā veicinātu jaunas un kvalitatīvas attiecības starp abām valstīm.

Abas puses aprunāja arī Ēģiptes 2017.gadā veiktās izmaiņas ieceļošanas kārtībā, kas nosaka, ka Latvijas nepilsoņiem vīza ieceļošanai ir jānoformē Ēģiptes vēstniecībā Stokholmā. Pelšs atkārtoti aicināja Ēģipti pārskatīt ieceļošanas kārtību Latvijas nepilsoņiem, uzsverot, ka tas ir būtiski aktīvākiem sakariem tūrismā.

Divu dienu vizītes laikā Ēģiptes oficiālajai delegācijai plānotas tikšanās ĀM, Ekonomikas ministrijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā. Savukārt Ēģiptes uzņēmēji apmeklēs Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA), Informācijas tehnoloģiju klasteri un SIA "Latvijas mobilais telefons".

Ēģiptes investīciju un starptautiskās sadarbības ministrija tika izveidota 2017.gadā, apvienojot investīciju un starptautiskās sadarbības ministrijas. Tā ir atbildīga par valsts ekonomiskās un tehniskās sadarbības koordināciju ar ārvalstīm, tostarp Eiropas Savienības un Ēģiptes attiecībām 2001.gadā noslēgtā Asociācijas līguma kontekstā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu