Autovadītājs nosnaužas uz aizmugurējā sēdekļa, kamēr viņa Tesla traucas pa šoseju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Autonomā braukšana ir viens no šā brīža jājamzirdziņiem pasaules autobūvē. Automobiļiem aizvien vairāk un vairāk tiek ļauts braukt pašiem, tiesa, ja tiek ievēroti dažādi ražotāja ieviesti priekšnoteikumi. 

Viens no tādiem ir nepieciešamība būt gatavam jebkurā brīdī reaģēt, to mašīnas elektronikai apliecinot ar rokas turēšanu uz stūres. Esmu pārbaudījis. Tas strādā, un pat ļoti lielu attālumu auto var nostūrēt pats, ja uz šosejas nav strauju pagriezienu un ir labs joslu marķējums. Tomēr šo sistēmu var vienkārši apiet, kā redzams zemāk pievienotajā video. Tajā asprātīgs vadītājs savu roku uz stūres imitē ar pudeles turētāju un pudeli, bet pats ir aizrāpies uz aizmugurējo sēdekli atlaisties. Viņa draugs notiekošo tikmēr filmē, vienā kadrā pavīdot spidometram, kurš rāda 115. 

Neatkarīgi no tā, vai 115 ir kilometri stundā vai jūdzes stundā, šāda rīcība ir gaužām nepieņemama. Kaut vai tāpēc vien, ka pat uz ideāla ceļa var būt neparedzami apstākļi, piemēram, no kravas auto izkritis dēlis.

Var piebilst, ka šādiem autopilota testētājiem draud pamatīgs sods. Pirms kāda laika uz šosejas Lielbritānijā kāds Tesla Model S vadītājs bija ieslēdzis autopilota režīmu un pārsēdies pasažiera krēslā. Viņš tika pieķerts un par to samaksāja ar tiesību atņemšanu uz 18 mēnešiem, 100 stundām sabiedriskajos darbos un 1800 sterliņu mārciņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu