Skaidras naudas jautājums: Feldmans vs Dālderis (16)

20 minūtes TVNET studijā
Mārtiņš Daugulis/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārraidē "20 minūtes TVNET studijā" ar argumentiem par un pret skaidras naudas aprites ierobežošanu tiekas Saeimas deputāts Krišjānis Feldmans (Jaunā konservatīvā partija) un Finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis (Jaunā VIENOTĪBA). 

Pašlaik nodokļu maksātājiem, tostarp fiziskajām personām, kas neveic saimniecisko darbību, ir aizliegums veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 7200 eiro. Turklāt šāds nosacījums ir neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās. Finanšu ministrija norāda, ka skaidras naudas aprite ir ēnu ekonomikas galveno komponenšu pamatā, tostarp radot paaugstinātu risku fiktīvu un krāpniecisku darījumu veikšanai un iespējai legalizēt nelikumīgi iegūtos naudas līdzekļus.

Jaunā konservatīvā partija iestājas pret skaidras naudas aprites ierobežošanu, savukārt Jaunā Vienotība saredz to kā loģisku līdzekli cīņai ar ēnu ekonomiku. Ņemot vērā, ka jautājums par skaidras naudas apriti ar zināmu regularitāti parādās politiskajā dienas kārtībā, aicinājām abu partiju pārstāvjus izklāstīt savu argumentus debašu formātā, kur katram runātājam ir precīzi 10 minūtes.

TVNET skatītājus un lasītājus aicinām izteikt savu redzējumu par problēmas risinājumu komentāros, kas tiks ņemti vērā, organizējot turpmākās diskusijas, kā arī adresēti politikas veidotājiem.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu