Zviedrijas celulozes ražotājs iegādājies 10 000 hektārus Latvijas meža un zemes (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zviedrijas kokmateriālu, celulozes un papīra ražotājs "Svenska Cellulosa Aktiebolaget" (SCA) iegādājies 10 000 hektārus meža un zemes Latvijā no Zviedrijas biržā kotētā uzņēmuma "Latvian Forest Company", aģentūra LETA uzzināja kompānijā.

"Meža īpašumu Latvijā iegādes iemesls ir nodrošināt ilgtermiņa izaugsmi mūsu industrijai," aģentūrai LETA teica SCA meža sektora vadītājs Jonass Mortensons.

Mortensons paziņojumā medijiem skaidro, ka SCA Baltijas valstīs jau ilgu laiku iegādājas koksni un Baltijas valstis ir uzņēmuma dabiska izejmateriālu piegādes bāzes sastāvdaļa, taču pašiem piederošs meža īpašums stiprina kompānijas darbību. Viņš neizslēdza, ka SCA var apsvērt iegādāties vēl vairāk meža zemes Baltijā.

SCA Latvijā iegādāto 10 000 hektāru meža un zemes īpašumu kopējā vērtība ir 260 miljoni Zviedrijas kronu jeb 26,2 miljoni eiro. SCA iegādājies "Latvian Forest Company" meitas uzņēmumus Latvijā, tostarp mežu apsaimniekotāju un nekustamo īpašumu aktīvu portfeļa pārvaldītāju "Latvijas mežu kompāniju", kuriem pieder faktiskais mežs un zemes resursi.

"Latvian Forest Company" pieder un tā pārvalda vairākas meža saimniecības Latvijā. Tās aktīvi veido 7600 hektāru produktīvās meža zemes, 2000 hektārus lauksaimniecības zemes un 800 hektārus citas zemes Latvijā. Pastāvīgais koksnes apjoms ir viens miljons kubikmetru. Arī daži citi tās zemes aktīvi ir piemēroti pārejai uz mežsaimniecību, teikts SCA mājaslapā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Latvian Forest Company" Latvijā līdz šim piederēja kompānijas "Baltic Forest IV" un "Latvijas mežu kompānija", taču kopš šā gada 10.aprīļa par abu uzņēmumu īpašnieku kļuvis kokmateriālu tirgotājs "SCA Mežs Latvija", kas pieder Zviedrijas uzņēmumam "SCA Skog".

SCA ir Eiropas lielākā privātā meža saimniecība. Uzņēmums ražo papīru iepakošanai un drukāšanai, celulozei, koksnes izstrādājumiem, atjaunojamiem enerģijas avotiem, pakalpojumus meža īpašniekiem un transporta risinājumus. 2018.gadā SCA bija aptuveni 4000 darbinieku, un tā pārdošanas apjoms veidoja apmēram 18,8 miljardus Zviedrijas kronu (1,8 miljardi eiro). SCA tika dibināta 1929.gadā un tās galvenā mītne atrodas Sundsvallā, Zviedrijā.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu