Krievijas tiesa amerikāņu uzņēmējam Maiklam Kalvi apcietinājumu nomaina pret mājas arestu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maikls Kalvi
Maikls Kalvi Foto: Reuters/ScanPix

Maskavas pilsētas tiesa ceturtdien nolēmusi pārvietot krāpniecībā apsūdzēto amerikāņu uzņēmēju, investīciju kompānijas "Baring Vostok" dibinātāju Maiklu Kalvi no apcietinājuma uz mājas arestu.

Šāds lēmums pieņemts laikā, kad Maskavas ietekmīgākās amatpersonas aicinājušas Kremli Kalvi atbrīvot, brīdinot, ka viņa arests varētu negatīvi ietekmēt ārvalstu investīcijas, kas tik ļoti nepieciešams Krievijas ekonomikai.

Krievijas galvaspilsētas Basmannijas rajona tiesa ceturtdien pieņēma valsts izmeklētāju lūgumu un izdeva rīkojumu Kalvi atbrīvot tiesas zālē.

Uzrunājot tiesnesi Kalvi solīja ievērot noteiktā mājas aresta nosacījumus.

Jau ziņots, ka izmeklētāji Krievijā Kalvi izvirzījuši apsūdzības par liela apmēra krāpšanu, kas veikta organizētā grupā. Par šīm apsūdzībām var tikt piespriests cietumsods līdz desmit gadiem.

Kalvi ir viens no sešiem cilvēkiem, kas februāra vidū tikuši apcietināti saistībā ar izmeklēšanu par 2,5 miljardu rubļu (33 miljonu eiro) izkrāpšanu no bankas "Vostočnij".

Kalvi norādījis, ka pret viņu vērstās apsūdzības saistītas ar nesaskaņām ar akcionāriem, un viņš savu vainu noliedz.

"Baring Vostok" ir investīciju kompānija, kas specializējas ieguldījumos Krievijā un NVS valstīs. 25 darbības gados tā ieguldījusi tādos Krievijas uzņēmumos kā "Vimpelkom", "STS Media" un "Jandeks".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu