No amata atkāpjas NEPLP locekle Gunta Līdaka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Gunta Līdaka.
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Gunta Līdaka. Foto: Paula Čurkste/LETA

​Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Gunta Līdaka, kura bijusi atbildīga par komerctelevīziju nozares pārraudzību, paziņojusi par atkāpšanos no amata, vēsta Latvijas Televīzija.

Līdaka norādījusi, ka pašreizējā situācijā, kas izveidojusies ap NEPLP, viņa uzskata par neiespējamu turpināt darbu padomē.

"Ir izveidojusies situācija, kurai vajadzīgs risinājums. Diemžēl tā vietā, lai to meklētu, sabiedriskais medijs un padome tiek izmantoti kā politisks instruments savstarpējo rēķinu kārtošanā," paudusi Līdaka.

Kā intervijā TVNET pauda Saeimas Mediju politikas apakškomisijas vadītāja Vita Tērauda ("Attīstībai/Par!"), Līdakas atkāpšanās liecinot par to, ka NEPLP locekļi sāk apzināties, ka "viņi nevar turpināt kā līdz šim". 


"Es domāju, ka situācijā, kad NEPLP par saviem lēmumiem līdz šim ir izvairījusies atbildēt pēc būtības, šī atkāpšanās ir pirmais solis, kad NEPLP locekļi saprot, ka viņi nevar turpināt kā līdz šim savas rīcības,"

norādīja Tērauda.   

Tāpat politiķe apliecināja, ka ir pamats runāt par krīzi attiecībā uz padomes darbu. Padomes rīcība, saskaņā ar Tēraudas teikto, "ir bijusi apšaubāmi, nepietiekami izskaidrota". 

NEPLP vadītāja Dace Ķezbere aģentūrai LETA pauda, ka viņa pati vēl oficiāli nav informēta par Līdakas lēmumu atkāpties no amata - par to viņa uzzinājusi no masu medijiem. NEPLP vadītāja norādīja, ka informācija par Līdakas lēmumu viņai bija pārsteigums.

"Vēl no rīta mums bija ļoti īsa saruna, kur viņa [Līdaka] teica, ka ir ļoti satraukta par vakardienas "Točki nad i" raidījumu un to, kā viņai tur bija jāatbild. Es teicu, ka viņai ir sava motivācija, jo viņa vairākkārt bija uzsvērusi, ka nepiekrīt balsojumam [par LTV vadītāju]. Tā ir viņas motivācija un viņas izvēle," sacīja Ķezbere.

Ņemot vērā, ka NEPLP locekļus ieceļ Saeima, pati padome jaunu kolēģi nemeklēs, teica Ķezbere. Līdakai iesniegums par atkāpšanos gan sākumā jāiesniedz NEPLP, kas to nosūtīs uz Saeimu.

"Vakar vēl draudzīgi šķīrāmies - ar veselu dokumentu paketi, ar darāmajiem darbiem. Mums ir jāsludina konkurss, viņa bija atbildīgā par komerctelevīzijām. Darbu ir daudz, un mums tagad darba apjoms pieaugs," teica Ķezbere.

Pati Ķezbere no amata atkāpties neplāno. Kā noskaidroja aģentūra LETA, atstāt NEPLP pašlaik negrasās arī padomes priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš, kā arī NEPLP locekļi Aurēlija Ieva Druviete un Patriks Grīva.

TVNET  jau ziņoja, konkursa rezultātā NEPLP nolēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināt Eināru Gielu, bet LTV valdes locekles amatā - Evu Juhņēviču. Abiem nebija pieredzes medijos.

Gan vairākas politiskās partijas, gan Latvijas Žurnālistu asociācija aicināja NEPLP atcelt šī konkursa rezultātus. Vēlāk paši Giels un Juhņēviča paziņoja, ka atsakās no amatiem LTV valdē.

Valdošās koalīcijas partijas pirmdien vienojās lūgt Saeimas Juridiskā biroja atzinumu par to, kādas parlamenta rīcības varētu būt tiesiskas un pieļaujamas attiecībā uz NEPLP, ņemot vērā to, kā notika LTV vadības izvēles process.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu