Ukrainas prezidenta amata kandidāti debates vēlas rīkot dažādos datumos (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
No labās: Volodimirs Zelenskis Petro Porošenko
No labās: Volodimirs Zelenskis Petro Porošenko Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidents Petro Porošenko debatēs ar savu otrās kārtas sāncensi Volodimiru Zelenski plāno piedalīties jau rīt plkst.14.00 Kijevas Olimpiskajā stadionā, taču komiķim ir citi plāni – viņš uzstāj, ka debatēm jānotiek nākamo piektdien 19.aprīlī.

Tomēr saskaņā ar Ukrainas Centrālās vēlēšanu komitejas noteikto kārtību, nākamās nedēļas beigās – 19.aprīlī ir iespējamas tikai oficiālās debates televīzijas studijā. Vairākkārtējie mēģinājumi vienoties par abām pusēm pieņemamiem laikiem, lai augstā amata pretendenti varētu tikties tieši Kijevas Olimpiskajā stadionā, līdz šim nav vainagojušies ar panākumiem.

Sākotnēji tieši Volodimirs Zelenskis nāca klajā ar iniciatīvu debates rīkot stadionā. Ļoti iespējams, ka gadījumā, ka viņš rīt neieradīsies iecerētajā vietā, Porošenko komanda šo pasākumu noformēs kā tikšanos ar vēlētājiem.

Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrā kārta paredzēta 21.aprīlī. Socioloģiskās aptaujas liecina, ka sabiedrības atbalsts Volodimiram Zelenskim ir lielāks nekā līdzšinējam prezidentam Petro Porošenko.

Ceturtdien izplatītās aptaujas dati liecina, ka 61% Ukrainas vēlētāju apņēmušies balsot par Zelenski, bet par līdzšinējo valsts galvu Petro Porošenko - vien 24%. Kijevas pētījumu centra "Rating" prognozes arī atklāj, ka 15% vēlētāju lēmumu vēl nav pieņēmuši.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu