Lietuvā aizturētais Krievijas baņķieris Nasirovs atbrīvots pret drošības naudu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija/FLICKR

Lietuvā kukuļošanas lietā aizturētais Krievijas baņķieris Rinats Nasirovs atbrīvots pret 30 000 eiro drošības naudu, paziņojis Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienests (STT).

Nasirovs nodevis Lietuvas varasiestādēm savu pasi, kā arī apņēmies neizbraukt no Lietuvas un nekontaktēties ar konkrētiem cilvēkiem, ziņu aģentūrai BNS sacījusi STT preses sekretāre Renata Endružīte.

Ceturtdien no apcietinājuma atbrīvots otrs šajā lietā aizturētais - bijušais diplomāts un Lietuvas Tirdzniecības un rūpniecības asociācijas vadītājs Rimants Šidlausks, jo bija beidzies desmit dienu apcietinājuma termiņš, ko viņam bija noteikusi tiesa. Šidlauskam tagad noteikts mazāk stingrs drošības līdzeklis - parakstīšanās par neizbraukšanu.

Šidlausku, kas ilgu laiku strādājis diplomātiskajā dienestā, tostarp bijis vēstnieks Krievijā, izmeklētāji tur aizdomās, ka viņš apmaiņā pret kukuli apsolījis ietekmēt noteiktas personas, lai viņa paziņam, Krievijas pilsonim  Nasirovam tiktu izsniegta ilgtermiņa Šengenas vīza.

Nasirova  advokāts apliecinājis, ka viņa klients Šidlauskam iedevis 3000 eiro, bet apgalvojis, ka tas neesot bijis kukulis.

Vīza gan   Nasirovam, gan viņa dēlam izsniegta, balstoties uz Šidlauska parakstītu Lietuvas Tirdzniecības un rūpniecības asociācijas ielūgumu.

Motuzam šajā lietā ir īpašā liecinieka statuss. Vēstnieks pašlaik ir atsaukts uz konsultācijām saistībā ar šo lietu, kā arī tāpēc, ka Lietuvas vēstniecība Krievijas galvaspilsētā saņēmusi draudu vēstuli saistībā ar Viļņas apgabaltiesā pasludināto spriedumu 1991.gada 13.janvāra apvērsuma mēģinājuma lietā.

Trešais aizdomās turētais šai kukuļošanas lietā ir uzņēmējs Albins Bieļausks, kas vada Lietuvas un Krievijas slēgto akciju sabiedrību "Lentmeta". Viņam kā drošības līdzeklis noteikta parakstīšanās par neizbraukšanu.

Nasirovam  kopā ar māsu Krievijā pieder banka "Novij promišļennij bank". Krievijas mediji vēstījuši, ka šai bankai, kas pieskaitāma pie komercbanku grupas ar viszemāko aktīvu vērtību, Krievijas centrālā banka 2018.gada februārī apturējusi licenci par daudzkārtējiem naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas novēršanas prasību pārkāpumiem. Augustā bankas licence anulēta. Pirms tam banka divreiz saņēmusi brīdinājumus par rupjiem darbības noteikumu pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu