Saeimā aktualizē jautājumu par nepieciešamību Latvijas Bankas prezidentam noteikt prasību pēc pielaides valsts noslēpumam (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas banka.
Latvijas banka. Foto: Krists Spruksts/LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē deputāti rosināja strādāt pie grozījumu sagatavošanas, kas paredzētu prasību, ka Latvijas Bankas prezidentam jābūt pielaidei valsts noslēpumam, pastāstīja Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV).

Komisijas sēdē Siliņa norādīja, ka izpildvaras līmenī jau ir apspriests šādu izmaiņu piedāvājums.

Lai piedāvātu minētās izmaiņas, varētu būt nepieciešams saskaņojums ar Eiropas Centrālo banku, kas var prasīt laiku, pauda premjera parlamentārā sekretāre.

Kā ziņots, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Juta Strīķe (JKP) martā aģentūrai LETA norādīja, ka likumā ir jānosaka, ka Latvijas Bankas prezidentam jābūt pielaidei valsts noslēpumam.

Viņa skaidroja, ka Jaunās konservatīvās partijas frakcijā un koalīcijas partiju vadības līmenī notiek apspriešanās par to, kādas izmaiņas būtu nepieciešams. Politiķe norādīja, ka nav noteikti arī citi nepieciešamie kritēriji Latvijas Bankas prezidentam, piemēram, laba reputācija.

Jau vēstīts, ka jautājums par regulējumu attiecībā uz Latvijas Bankas prezidentu aktualizējās arī saistībā ar to, ka to, ka pašreizējam prezidentam Ilmāram Rimšēvičam ir uzrādīta apsūdzība par kukuļņemšanu un atņemta pielaide valsts noslēpumam.

Rimšēvičs savu vainu noliedz un inkriminētos noziegumus uzskata par atsevišķu baņķieru interesēs veiktu nomelnošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu