Nekustamo īpašumu eksperti iesaka: ideālas viesistabas nianses

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Mēdz teikt, ka virtuve ir tā telpa, pēc kuras ir objektīvi vērtēt dzīvokļa vai mājas vērtību, taču tikpat svarīga nozīme ir dzīvojamajai istabai, kas laika gaitā pārvēršas par mājas notikumu galveno epicentru. Taču, kas padara dzīvojamo istabu par vērtīgu telpu mājoklī un paceļ kopējo mājas vērtību? Lūk, interneta portālam “Apartment Therapy” nekustamo īpašumu aģenti atklāj četras nozīmīgas nianses, kas liek potenciālo klientu acīm iemirdzēties.

Istabai ir elastīgs plānojums

Ideālā dzīvojamā istaba ir tāda, kas var laika gaitā mainīties un pielāgoties īpašnieku personībai. Izteikti elastīgas istabas ir atvērtie plānojumi ar kolonnām, kuras var noderēt brīžos, kad telpu ir nepieciešams pārplānot vai pārveidot. Ideālā telpā ir iespējams pilnībā izmantot tās potenciālu un mainīt mēbeļu izkārtojumu.

Foto: Unsplash

Tajā ir iespējams radīt vairākas zonas

Vairums cilvēku novieto televizoru un plauktus uz lielākās brīvās telpas sienas, bet tai pretim – dīvānu un atpūtas krēslus. Šāds telpas izkārtojums noder, ja telpa ir samērā maza, taču, ja tā ir plašāka, var gadīties, ka ballīšu karstumā var rasties situācija, ka viesi sāk kliegt, lai sarunātos. Tā vietā, lai izmantotu klasisko dzīvojamās istabas plānojumu, sadali mēbeles grupās, piemēram, izvieto atpūtas krēslus mazākā grupiņā, bet dīvānu – nostāk.

Dzīvojamā istabai nav kvadrāta forma

Ja telpas plānojums ir “L” formas, tā rada plašākas iespējas manipulēt ar mēbeļu izvietojumu nekā kastes tipa telpai. Vienu istabas galu ir iespējams pārvērst par ēdamzonu vai lasīšanas vietu, bet otru zonu – par izklaides daļu. Turklāt šādas formas telpā ir iespējams radīt par mazu guļamzonu, kas dzīvoklim vai mājai tikai paaugstinās vērtību.

Foto: Unsplash

Telpai piemīt arhitektonisks raksturs

Tādas detaļas kā izgaismotie griesti, atsegtā ķieģeļu siena, sijas vai dekoratīvs kamīns var radīt brīnumus ar telpu. Tikpat liela nozīme ir iebūvētajām mēbelēm, piemēram, grāmatu plauktu vai skapji. Tas pats attiecas uz lielām palodzēm, kurām var piešķirt arī galda funkciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu