"Cityparks" nepiekrīt PTAC lēmumam; izskatīs iespējas iesniegt tiesā prasību (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Stāvvietu apsaimniekotājs “Cityparks Latvija” nepiekrīt PTAC lēmumam ne par sākotnējo sodu, ne papildu sodu, tāpēc izmantos tam pieejamās, likumīgās iespējas iesniegt tiesā blakusprasību, kā arī gaidīs tiesas spriedumu šajā lietā, portālam TVNET pavēstīja "Cityparks" valdes loceklis Māris Priednieks.

Priednieks pauž, ka šobrīd būtiski tiek ietekmēta "Cityparks" pamatdarbība, uzņēmums cieš finanšu zaudējumus, nepieciešams milzīgs administratīvais resurss, lai risinātu lietas, kuras radījusi PTAC komunikācijas veids.

"Esam samazinājuši arī līgumsodu apjomu, atbilstoši PTAC prasībai. Bet šīs visas ir tiesvedības procesa nianses, kuras arī jārisina tiesiskā ceļā," saka Priednieks. 

"Cityparks" valdes loceklis pauž, ka uzņēmuma galvenais arguments ir tas, ka "Cityparks" vēlas un ir gatavs pildīt PTAC uzlikto sodu un prasības, ja tiek skaidri definēts, kāds ir tirgū pieļaujamais līgumsods. Un šādas prasības ir jāpiemēro visiem tirgus dalībniekiem, nevis tikai "Cityparks", graujot uzņēmuma konkurētspēju un iespējas darboties šajā tirgū.

"Pašlaik pēc PTAC direktores domām, bez pamatotiem argumentiem, "Cityparks" piemērotajam līgumsodam ir jābūt 5 reizes mazākam, nekā identiskos gadījumos piemēro konkurenti," uzsver Priednieks.

Viņš uzskata, ka PTAC konkurentiem ne reizi nav piespriedis sodu par lēmumu ilgstošu, gadiem ilgu nepildīšanu. "Mēs jau pirmajā reizē esam saņēmuši rekordlielu sodu, nesagaidot tiesas lēmumu, arī otru sodu. Pirms nepilna gada analizēti un atzīti par nelikumīgiem, konkurentu stāvvietu noteikumu punkti netiek mainīti. Konkurentu līgumsodi, lai gan līdzvērtīgi mūsu, tiek atzīti par atbilstošiem," neizpratni pauž Priednieks. 

Viņš norāda: ja PTAC spētu formulēt minimālās prasības, arī "Cityparks" jau būtu izpildījis tās. Tāpēc "Cityparks" uzskata, ka šobrīd notiek negodīga un nepamatota vēršanās no PTAC puses pret vienu tirgus dalībnieku.

Iepriekš vēstīts, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piespriedis 10 000 eiro piespiedu naudu autostāvvietu operatoram SIA "Cityparks Latvija" par tai uzlikto tiesisko pienākumu nepildīšanu.

PTAC pārstāve sacīja, ka "Cityparks Latvija" nepilda PTAC pagājušā gada izskaņā pieņemto lēmumu, ar kuru uzņēmumam ir uzlikts pienākums pārtraukt patērētājiem piedāvāt un piemērot netaisnīgus līguma noteikumus par līgumsodu un samaksāt soda naudu 50 000 eiro apmērā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu