"Maxima" mātesuzņēmuma lielākais īpašnieks Latvijā reģistrējis divus jaunus uzņēmumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Maxima grupe" mātesuzņēmuma "Viliniaus prekyba" lielākais īpašnieks Nerijus Numavičs (Nerijus Numavičius) pagājušajā nedēļā Latvijā pastarpināti reģistrējis kompānijas SIA "Brivibas parks projekti" un SIA "Gustava parks projekti", liecina "Firmas.lv" dati.

Abu kompāniju pamatkapitāls ir četri miljoni eiro, bet to patiesais labuma guvējs uz īpašumtiesību pamata ir Numavičs. "Brivibas parks projekti" un arī "Gustava parks projekti" vienīgais dalībnieks ir Nīderlandē reģistrēta kompānija "Oland International", kura savukārt pieder Lietuvas "M.M.M. projektai".

Kompāniju "Brivibas parks projekti" un "Gustava parks projekti" vienīgā valdes locekle ir Saule Zabuļonīte (Saule Zabulionyte).

"Brivibas parks projekti" un "Gustava parks projekti" juridiskā adrese ir Krišjāņa Barona iela 11-49, Rīgā, kur reģistrētas vēl divas kompānijas - SIA "M.M.M. projekti Development" un SIA "DG31", kurās patiesā labuma guvējs, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Numavičs.

Abas jaundibinātās kompānijas Uzņēmumu reģistra komercreģistrā iegrāmatotas otrdien, 23.aprīlī.

"Maxima grupe" pārvalda veikalu tīklus "Maxima" Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, "Stokrotka" Polijā un "T-Market" Bulgārijā, kā arī pārtikas e-tirdzniecības platformu "Barbora", kas darbojas Baltijas valstīs.

"Maxima Latvija" apgrozījums 2017.gadā bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 93,9%, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste", bet kompānijas patiesais labuma guvējs ir Numavičs. Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 165 tirdzniecības vietas - septiņi "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 129 "Maxima X" un pieci "MaximaExpress".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu