Trampam atlūgumu iesniedz ASV ģenerālprokurora vietnieks, kurš iecēla Milleru

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV ģenerālprokurora vietnieks Rods Rozenstains
ASV ģenerālprokurora vietnieks Rods Rozenstains Foto: Reuters/ScanPix

ASV ģenerālprokurora vietnieks Rods Rozenstains pirmdien iesniedza atlūgumu prezidentam Donaldam Trampam, un tas stāsies spēkā 11.maijā.

Runas, ka Rozenstains atstās amatu, bija dzirdamas arvien aktīvāk kopš Bila Bāra apstiprināšanas par ģenerālprokuroru.

Rozenstains bija nodomājis atstāt amatu jau marta vidū, bet nogaidīja, līdz tika pabeigta viņa ieceltā īpašā prokurora Roberta Millera veiktā izmeklēšana par Trampa vēlēšanu kampaņas iespējamo sadarbību ar Krieviju.

Millers martā iesniedza Tieslietu ministrijai ziņojumu par savas izmeklēšanas rezultātiem. Balstoties uz to, Rozenstains un Bārs secināja, ka Trampa komanda nav slepus sadarbojusies ar Maskavu un ka Tramps nav licis šķēršļus šai izmeklēšanai, kaut arī Millers tajā bija aprakstījis vairākus iespējamos likuma varas traucēšanas gadījumus.

Rozensteins, kurš 2017.gadā iecēla īpašo prokuroru Milleru pēc toreizējā ģenerālprokurora Džefa Sešonsa atteikšanās to darīt, bija pārraudzījis Millera vadīto izmeklēšanu un to aizstāvējis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu