Miljardieris ziedo 30 miljonus dolāru, lai pētītu bezpajumtnieku problēmu Sanfrancisko (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Miljardieris Marks Benofs Sanfrancisko paziņojis, ka ziedos 30 miljonus dolāru Kalfornijas universitātei, lai tā pētītu bezpajumtnieku problēmu – tās iemeslus un potenciālos risinājumus, vēsta aģentūra “Associated Press”.

Tiek norādīts, ka Benofs, kurš pats ir Sanfrancisko iedzīvotājs, ir uzsācis cīņu pret bezpajumtnieku problēmu – viņš ieguldījis vairākus miljonus dolāru, lai uzlabotu bezpajumtniekiem pieejamo pakalpojumu kvalitāti.

Benofa iniciatīva paredz akadēmisku izpēti, datu ieguvi, kā arī meklēt iemeslus, kādēļ daudzi cilvēki paliek bez pajumtes.

Viņa pārstāvētais uzņēmums “Salesforce” norāda, ka 30 miljonu ziedojums ir lielākais privātais ziedojums, lai finansētu šāda veida pētījumus.

“Pasaulei ir nepieciešams zināt patiesību par bezpajumtnieku problēmas cēloņiem. Uzzinot tos, mēs varēsim noskaidrot arī pašu cilvēku vēlmes, kā uzlabot savu dzīvi,” teikts ziņojumā.

Sanfrancisko iedzīvotāji ir neapmierināti ar to, ka pilsētā bāzētie tehnoloģiju uzņēmumi rada ļoti augsti apmaksātas darba vietas, kas, savukārt, rada ienākumu nevienlīdzību un sadārdzina nekustamo īpašumu cenas.

Sanfrancisko vien vairāk nekā 4000 cilvēku nakšņo uz ielām. Miljardiera iniciatīva ļaus palīdzēt pilsētai, kā arī uzsākt jaunas atbalsta programmas bez pajumtes palikušajiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu