Atbrīvota otra Kima Čenuna pusbrāļa slepkavībā apsūdzētā sieviete (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Vjetnamas pilsone Doana Thi Huonga, kurai Malaizijā bija izvirzītas apsūdzības Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama slepkavībā 2017.gadā, tikusi atbrīvota, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā pavēstīja sievietes advokāts, viņa atbrīvota pēc tam, kad viņa pieņēmusi Malaizijas prokuratūras piedāvājumam un atzinusi savu vainu vieglākā apsūdzībā - miesas bojājumu nodarīšanā.

Huonga un Indonēzijas pilsone Siti Aisja tika apsūdzētas diktatora pusbrāļa nogalināšanā Kualalumpuras lidostā, izmantojot indīgo vielu VX.

Abas sievietes noliedza vainu slepkavībā, apgalvojot, ka viņas ar viltu pārliecinātas, ka piedalās izjokošanā televīzijas šovā.

Sagaidāms, ka Huonga jau piektdien izlidos uz Vjetnamu.

Savukārt Aisja tika atbrīvota jau martā.

Kā ziņots, Kims Čennams tika noslepkavots Kualalumpuras lidostā 2017.gada 13.februārī, un abas sievietes tika aizturētas dažas dienas pēc slepkavības.

Slepkavība notika apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt lidmašīnā uz Makao.

Malaizijas varasiestādes uzskata, ka indi slepkavības īstenotājām iedevuši ziemeļkorejieši.

Kims Čennams mira aptuveni 20 minūtes pēc uzbrukuma ceļā uz slimnīcu.

Kims Čennams kādu laiku tika uzskatīts par tēva Kima Čenira potenciālo amata mantinieku, tomēr pēc skandāla, kas izraisījās, Kimam Čennamam 2001.gadā mēģinot ar viltotiem dokumentiem ieceļot Japānā, lai tur apmeklētu Disnejlendu, viņš tēva labvēlību zaudēja.

Kopš tā laika viņš dzīvoja ārpus valsts, galvenokārt Ķīnai piederošajā Makao.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu