Raidījums: "Sukhoi Superjet" lidmašīnas zem pašizmaksas savulaik piedāvātas "AirBaltic"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, Maskavas Šeremetjevas lidostā avārijas nolaišanās laikā aizdegās "Sukhoi Superjet 100" lidmašīna, kā rezultātā bojā gāja 41 cilvēks. Saskaņā ar Latvijas Televīzijas (LTV) 2015. gada novembrī publicēto sižetu, "Sukhoi Superjet" lidaparāti reiz piedāvāti Latvijas nacionajai aviokompānijai "AirBaltic", turklāt par cenu, kas ir zem pašizmaksas. 

2015. gada izskaņā ministri pēc ilgām diskusijām piekrita piesaistīt aviokompānijai "airBaltic" vācu investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, par kura naudas izcelsmi bijušas šaubas un kurš vēlējies ietekmi uz lidmašīnu flotes papildināšanu, vēstīja raidījums.

Bijušas vairākas norādes, ka, pieņemot par airBaltic līdzīpašnieku Montāgu-Girmesu, lidsabiedrības flotē varētu nonākt arī krievu lidmašīnas "Sukhoi Superjet", kuru ražotājs ir saistīts ar Krievijas militāro lidmašīnu industriju.

"airBaltic" augustā mainīja savu attīstības plānu, iekļaujot tajā arī reģionālās lidmašīnas, pie kādām pieder arī "Sukhoi Superjet". Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija apliecināja, ka tā saukto reģionālo, tuvākiem lidojumiem paredzēto lidmašīnu, kategorijā konkursā "airBaltic" saņēmusi piedāvājumus no trim kompānijām – japāņu "Mitsubishi", brazīļu "Embraer" un krievu "Sukhoi Superjet".

Oficiāli neapstiprināta informācija rādījusi, ka "Sukhoi Superjet" lidaparāti piedāvāti "airBaltic" ar nosacījumiem, kas ar atrāvienu bijuši priekšā "Mitsubishi" un "Embraer".

"Sukhoi Superjet" faktiski piedāvājusi lidmašīnas zem pašizmaksas, tomēr lidsabiedrība tās izvēlējās neiegādāties.

CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu