Kolumbija apsūdz Venecuēlu armijas vienības iebrukumā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas karavīrs un militārā tehnika Venecuēlā 2015. gadā.
Krievijas karavīrs un militārā tehnika Venecuēlā 2015. gadā. Foto: AFP / Scanpix

Kolumbija trešdien kritizēja kaimiņvalsti Venecuēlu par "atkārtotām provokācijām" un apgalvoja, ka apmēram 30 Venecuēlas militārpersonas īslaicīgi iebrukušas Kolumbijas teritorijā.

Kolumbijas Ārlietu ministrijas paziņojumā teikts, ka Venecuēlas armijas vienība iegāja 200 metrus Kolumbijas teritorijā valsts ziemeļaustrumos.

"Vietējie iedzīvotāji [viņus] identificēja kā Bolivārisko bruņoto spēku karavīrus, kas kalpo [Venecuēlas prezidenta Nikolasa] Maduro režīmam, un viņi uzturējās tur apmēram 20 minūtes," paziņoja Ārlietu ministrija.

Venecuēlas militārpersonas atstāja šo rajonu, kad pamanīja ierodamies helikopteru ar Kolumbijas karavīriem, "kuri tika nosūtīti, atbildot uz sabiedrības aicinājumiem, kuros bija nosodīti iebiedēšanas akti".

Paziņojumā bija teikts, ka Kolumbijas armija ir "gatava aizstāvēt teritoriālo integritāti, vienmēr saglabājot nepieciešamo apdomību šo skaidro un atkārtoto provokāciju priekšā, kuru mērķis ir tikai izraisīt reakciju, lai Kolumbija izskatītos pēc agresora".

Kolumbija bieži pauž neapmierinātību ar Venecuēlas armijas iebrukumiem tās teritorijā.

Robeža starp abām valstīm ir apmēram 2200 kilometrus gara un grūti apsargājama. Šīs robežas rajonā darbojas narkotiku kontrabandisti, kreisie partizāni un paramilitāri grupējumi.

Venecuēla februārī pārtrauca diplomātiskās attiecības ar Kolumbiju pēc tam, kad Kolumbija kļuva par vienu no vairāk nekā 50 valstīm, kas atzīst opozīcijas līderi Huanu Gvaido par Venecuēlas prezidenta pienākumu izpildītāju.

Attiecības starp abām valstīm ir bijušas sliktas jau kopš 2017.gada, un Kolumbijas prezidents Ivans Duke ir nosaucis Maduro par "diktatoru".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu