Leiboristi sāk EP kampaņu ar brīdinājumu par "Donalda Trampa Brexit"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brexit demonstrācijas Londonā
Brexit demonstrācijas Londonā Foto: SCANPIX

Lielbritānijas lielākās opozīcijas partijas leiboristu līderis Džeremijs Korbins ceturtdien, sākot partijas kampaņu pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, brīdinājis neapmierinātos eiroskeptiskos vēlētājus, ka viņi riskē ar "Donalda Trampa Brexit".

Korbins aicināja bezvienošanās Brexit atbalstītājus labi pārdomāt savu nostāju, brīdinot, ka šāds scenārijs radītu ekonomisku šoku, kas apdraudētu veselas nozares.

Pagaidām sabiedriskās domas aptaujās vadībā atrodas Naidžela Farāža vadītā Brexit partija, kas startē ar vienkāršu saukli, ka valdība ir nodevusi 2016.gada breksita referenduma rezultātus. Brexit partija atbalsta valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās.

"Tas būtu Donalda Trampa Brexit, kas padarītu mūs atkarīgus no pārgalvīgās un agresīvās ASV administrācijas," brīdināja Korbins.

"Tas būtu elites Brexit, kas dotu labumu tikai bagātajiem," uzsvēra Korbins.

Lielbritānijas valdība otrdien apstiprināja, ka EP vēlēšanas Apvienotajā Karalistē notiks neatkarīgi no tā, kāds būs rezultāts valdības sarunām ar opozīciju par iespējamo izeju no Brexit strupceļa.

Par vēlēšanu datumu izraudzīts 23.maijs.

Lielbritānijā tās jau iedēvētas par zombiju vēlēšanām, jo izstāšanās no ES joprojām ir spēkā.

Korbins tiecas parādīt leiboristus kā vienīgo politisko spēku, kas spēj piesaistīt gan breksita atbalstītājus, gan pretiniekus.

Leiboristi atbalsta alternatīvu Brexit plānu, kas paredz pastāvīgu Lielbritānijas un ES muitas ūniju un iekļaušanos ES iekšējā tirgū. Partija ir ierosinājusi sarīkot referendumu par jebkuru breksita vienošanos, ko būs panākuši konservatīvie.

Taču partija izpelnījusies kritiku par izlēmības trūkumu Brexit jautājumā.

Vietējie leiboristu līderi, klausoties Korbina runu, bažījas, ka apelēšana pie loģikas var arī nenostrādāt, jo Brexit jautājums ir ļoti emocionālās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu