Aptaujas EP vēlēšanās Lielbritānijā sola uzvaru "Brexit" partijai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vadošā britu eiroskeptiķa Naidžela Farāža jaundibinātā "Brexit" partija, visticamāk, izcīnīs vislielāko balsu skaitu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Lielbritānijā, liecina sabiedriskās domas aptaujas.

Laikraksta "Financial Times" veiktais aptauju kopsavilkums liecina, ka "Brexit" partija 23.maijā paredzētajās EP vēlēšanās iegūs 29% balsu.

Vairāk nekā puse vēlētāju, kas parlamenta vēlēšanās 2017.gadā balsoja par premjerministres Terēzas Mejas vadīto Konservatīvo partiju, aptaujās atzinuši, ka EP vēlēšanās gatavojas balsot par Farāža izveidoto partiju.

Vairāk nekā divas trešdaļas no bijušajiem konservatīvo atbalstītājiem plāno atbalstīt citas partijas. Proeiropeiski noskaņotie vēlētāji, kas agrāk balsoja par konservatīvajiem, gatavojas balsot par trīs partijām, kas iestājas pret "Brexit", - Liberāldemokrātisko partiju, Zaļo partiju un partiju "Change UK".

"Financial Times" veiktais aptauju kopsavilkums liecina, ka arī leiboristi zaudēs 13% no balsīm, ko saņēma 2017.gada parlamenta vēlēšanās, galvenokārt tādēļ, ka vēlētāji noslējušies par labu "Brexit" partijai.

"Brexit" partija EP vēlēšanās startē ar vienkāršu saukli, ka valdība ir nodevusi 2016.gada "Brexit" referenduma rezultātus.

Priekšvēlēšanu kampaņas skrejlapā, kas šonedēļ tika nosūtīta vēlētājiem, Farāžs uzsvēris, ka nepieciešams cīnīties pret likumdevējiem, kuri nodevuši 17,4 miljonus vēlētāju, ar to domājot 52% no britiem, kas referendumā 2016.gadā nobalsoja par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu