Jau sešos Krievijas reģionos ugunsgrēku dēļ izsludināts ārkārtas stāvoklis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Savvaļas ugunsgrēks. Ilustratīvs foto
Savvaļas ugunsgrēks. Ilustratīvs foto Foto: AFP/SCANPIX

Savvaļas ugunsgrēki Krievijā šo sestdien, 11.maijā ir aptvēruši jau gandrīz 45 tūkstošus hektāru lielu platību, un pavisam pašlaik tie plosās 54 vietās, tā, atsaucoties uz mežu uzraudzības dienestu «Авиалесохрана», vēsta laikraksts „Nezavisimaya Gazeta”.

Liesmu dzēšanā ir iesaistīti vairāk nekā 3500 cilvēku un 835 tehnikas vienības. Apdzīvotās vietas un rūpnieciskie objekti pašlaik nav apdraudēti, taču no Kurganskas apgabala ir evakuēti 1,7 tūkstoši cilvēku.

Ārkārtas situācija pašlaik ir izsludināta sešos Krievijas reģionos: Kurganskas apgabalā un Aizbaikālā, Čeļabinskas un Irkutskas apgabalos, kā arī vienā Krasnojarskas apgabala rajonā un Tivas republikā. Visvairāk ugunsgrēku – 17 ir Krasnojarskas apgabalā, savukārt Irkutskas apkārtnē pēdējās diennakts laikā liesmu perēkļu skaits ir sarucis divas reizes.

Jau vēstīts, ka aprīlī Aizbaikālā spēcīgu vēju dēļ savvaļas ugunsgrēku liesmas skāra arī dzīvojamās mājas un cieta gandrīz 650 cilvēku. Aizbaikāla lauksaimniecībai nodarītie zaudējumi tiek lēsti 820 miljonu rubļu apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu